Apple va lansa anul acesta trei noi modele iPhone la un eveniment oficial pe 12 septembrie, conform surselor citate de Wall Street Journal. Bineînțeles vorbim despre iPhone 8, modelul aniversa la 10 ani de la primul telefon Apple, precum și modelele care continuă seria, iPhone 7S și 7S Plus.

Ce știm despre iPhone 8

Știm deja cam totul despre iPhone 8, iar informațiile arată că mpdelul aniversar Apple va fi unul dintre cele mai interesante modele flagship de la finalul acestui an. Adoptă un design nou și modern, cu ecranul liber de butoane, cu margini subțiri, hardware puternic și un software nou, cameră foto duală pe spate și multe alte inovații tehnologice.

Arată bine, va fi în topul performanțelor hardware și fotografiază excelent. Dar nu mai are senzor de amprente, nu mai are mufă de căști și rămâne cu cablul proprietar Apple, nu cred că vor adopta USB 3.1 Type-C. De asemenea, prețul pare să fie de circa 1.100 de dolari, dacă se confirmă zvonurile.

iPhone 7S și 7S Plus

Despre iPhone 7S și 7S Plus nu știm foarte multe lucruri. Modelele mai ieftine nu au fost atât de interesante precum noul model cu ecran OLED, așa că ele rămân în ceață. Dar sunt îmbunătățiri la fiecare. Ele rămân pe tiparul iPhone 7, nu se schimbă multe la design, au același buton de Home, ecranele sunt LCD și aduc noile procesoare Apple. iPhone 7S va avea 2GB de RAM și cameră foto simplă, în timp ce iPhone 7S Plus va avea 3GB de RAM și cameră foto duală.

Un zvon destul de ciudat legat de evenimentul Apple spune că nu vor mai folosi locația oficială de lansări, Bill Graham Civic Auditorium, ci vor folosi anul acesta sala Steve Jobs Theater din noul sediu Apple în formă de OZN. Diferența ar fi că în sala normală încăpeau pînă la 8.000 de oameni, pe când la sediul Apple pot intra doar 1.000 de parteneri și ziariști. Asta ar însemna să reducă drastic numărul celor care participă la eveniment, creând multe frustrări. Și așa erau destule când sala era mare.

Zvonurile vorbesc despre faptul că, pe lângă noul iOS 11, Apple va lansa oficial și un nou ceas smart, actualizat, dar și un dispozitiv Apple TV nou. Mai sunt două săptămâni și ne lămurim cum stă treaba. Ne vedem pe blog pe 12 septembrie oricum, să discutăm evenimentul de lansare. Pînă atunci, focus pe ceea ce se lansează la IFA Berlin 😉