Apple a lansat oficial azi iPhone 7 și 7 Plus de culoare roșie și iPhone SE de 32GB și 128GB. De asemenea, noi modele iPad. Nu au mai făcut niciun eveniment, doar au trimis un comunicat de presă.

Noi modele iPhone

Pe net circula de ceva vreme zvonuri cu iPhone roșu, iar despre noul iPhone SE se vorbea de câteva luni. Oamenii credeau însă că va fi o ediție nouă gen iPhone SE 2, cu detalii tehnice mai bune, ceea ce s-a dovedit deocamdată doar un zvon.

Ediția roșie marchează 10 ani de colaborare cu o organizație umanitară, RED, care activează pentru combaterea SIDA. O parte din sumele încasate din ediția roșie vor fi donate către organizația repsectivă. Vor fi produse aniversare RED în toată gama de produse Apple. Compania americană a arătat că în urma acestei colaborări a devenit cel mai mare donator către organizație, cu contribuții de peste 130 de milioane de dolari. Comunicatul lor nu uită să menționeze asta:

iPhone 7 and iPhone 7 Plus are the best, most advanced iPhones ever, packed with unique innovations that improve all the ways iPhone is used every day.

Noi modele iPad

Apple a anunțat oficial modelul iPad 9.7 cu procesor A9 și display mai luminos. Este cel mai accesibil model cu un preț de pornire de 329 dolari. Oamenii spun că de fapt este un înlocuitor pentru iPad Air 2, care avea procesorul A8X, iar prețul era de 399 dolari.

Noul iPad are un ecran cu rezoluție 2K (2.048 x 1.536 pixeli), camera de pe spate este de 8 megapixeli, iar frontala de 1.2 megapixeli, ba chiar are și mufă clasică de căști.

Apple Clips

Cu ocazia noilor lansări, Apple a prezentat și aplicația Clips. Este o aplicație dedicată pasionaților de social media care preia idei de la Snapchat, Instagram, Prism și altele asemenea. Se pot pune filtre și emoji peste ceea ce filmezi video. Se pot crea astfel clipuri video diferite de orice ai experimentat pînă acum.

Deocamdată aplicația este cu titlul „Coming Soon”, nu am putut să o descarc.