Se pare că Apple va renunța de tot la senzorul de amprentă pentru iPhone 8, va folosi doar recunoașterea facială, utilizând camera foto 3D frontală. Cel puțin așa spun cele mai recente zvonuri. Mai avem de așteptat cel puțin o lună și jumătate pînă la lansarea oficială.

Cele mai recente poze venite de la producătorii de huse, dar și informațiile tehnice prezente în noile versiuni iOS arată faptul că Apple va renunța de tot la senzorul de amprentă. Începând de anul trecut a circulat zvonul că Apple va folosi un senzor plasat sub sticla de pe ecran pentru acest senzor sau că va fi plasat pe spate. Apoi s-a spus că modelul cu senzor pe ecran a picat, din cauza problemelor tehnice, acum se pare că nici pe spate nu va fi, ci va fi înlocuit.

Tot de anul trecut circulau zvonuri privind o cameră frontală selfie cu tehnologie 3D. De fapt, această cameră va fi utilizată pentru autentificarea prin recunoașterea facială. O tehnologie introdusă de Samsung pe Galaxy S8 și S8+ va veni acum pe iPhone. Iar tehnologia 3D asigură faptul că ea nu va putea fi înșelată de fotografii digitale, așa cum s-a întâmplat cu Samsung.

Camera frontală ar putea include și scanner de retina pentru ca identificarea să fie perfectă. Bloomberg spune că tehnologiile sunt încă în faza de testare, dar dacă iPhone 8 se lansează în septembrie, cred că decizia va fi luată în august, când va începe efectiv și producția. Altfel, probabil că lansarea va fi întârziată – au circulat zvonuri și pe tema asta destul de mult. Unii zic că lansarea va fi în octombrie, în întârziere față de planul normal.

Mai multe fotografii cu telefonul Apple puteți găsi pe BGR. Deocamdată Apple nu au răspuns niciunei solicitări de a comenta pe tema asta. Ei nu prezintă oficial nimic despre produsele care urmează să fie lansate. Dar de obicei apar sugestii și zvonuri care ulterior se dovedesc reale, deși nu puteau fi știu decât de către angajați. De aceea, după părerea multora, Apple produce fix zvonurile pe care le dorește despre iPhone. Pe de o parte pregătesc piața, pe de alta testează cum va reacționa lumea la diverse decizii.

Mai multe detalii despre indiciile din software găsiți în Time.