Apple a lansat în seara asta în cadrul unui eveniment oficial noul serviciu de streaming Apple TV Plus și Apple TV Channels, în plus un card de credit dedicat fanilor săi. Apple Arcade este noul serviciu  de jocuri video. Vă scriu mai jos și despre alte noutăți anunțate.

Apple TV Plus

Se tot zvonea de peste șase luni că vor lansa un sistem de streaming video în care vor să aducă toți giganții de la Hollywood, iar Apple știe să atragă companiile oferindu-le acces la un public de miliarde de utilizatori și unelte testate pentru a câștiga mai mulți bani. Serviciul de TV va include secțiunea Apple TV Channels care aduce acces la HBO, CBS, Allaccess History, Epix și multe alte canale interesante. Din păcate serviciile Apple nu sunt susținute de Netflix, care nu va putea fi accesat decât prin aplicația originală.

Oficialii Apple spun că se pot vedea show-urile favorite oricând doriți și aveți timp, iar calitatea imaginii și a sunetului este cea mai bună posibil. Nu sunt detaliate toate prețurile, dar prin Apple accesul la HBO va costa 15$ pe oră și la alte canale circa 5$ pe lună.

ads

Deocamdată prețul Apple TV Plus nu este clar și ce conținut video va include. Sunt anunțate producții semnate Oprah Winfrey, Steven Spielberg, Jennifer Aniston, Reese Witherspoon, Octavia Spencer, J.J. Abrams, Jason Momoa, M. Night Shyamalan, Jon M. Chu. Vor fi accesibile prin acest serviciu alte platforme concurente precum Hulu, PlayStation Vue, DirecTV și altele.

Se pare că Apple TV Plus va avea un preț mai mare decât anunța Wall Street Journal, care credea că abonamentul de bază va fi 9.99 dolari. Probabil ei au văzut reclama la serviciul de știri de mai jos. Mie nu mi-e clar de ce Apple nu a anunțat clar abonamentele pentru TV Plus. Au mai lansat noile aplicații Apple TV, care vor fi disponibile pe mai multe device-uri în următoarea perioadă.

Apple News+ este oficial soluția care oferă acces la presa mainstream, precum Newsweek, pentru 9.99 dolari pe lună. Oficialii spun că dacă ai plăti separat toate ziarele și revistele incluse ar costa 8000 de dolari pe lună. Serviciul este disponibil în US și Canada acum și va veni în Europa curând.

Apple Arcade

Serviciul de jocuri video conține titluri care pot fi accesate pe iPhone/iPad dar și pe Mac. Este un serviciu interesant care debutează cu peste 100 de jocuri video alese de Apple, care pot fi jucate cu abonament. Toate titlurile sunt disponibile contra unui abonament lunar, nu știm acum exact prețurile. Jocurile nu conțin alte elemente care pot fi cumpărate, nu au reclame și nu urmăresc activitatea utilizatorilor, spun cei de la Apple.

Jocurile Apple Arcade vor fi selectate special și vor fi dezvoltate pe baza suportului și sugestiilor Apple ca să fie cât mai atractive pentru utilizatori.