Apple a stabilit data WWDC 2016, conferința dezvoltatorilor software va fi pe 13-17 iunie. Oamenii deja se așteaptă la un Apple Watch nou, la noua variantă iOS 10, dar și OS X Fuji. Au lansat și o foto-ghicitoare, care menționează aplicații de succes.

16609-13550-Screenshot-2016-04-21-013216-l

Probabil urmează o actualizare pentru iTunes, dar nu e foarte clar mesajul.
WWDC 2016 va avea ca principal focus partea de software, dar există destule voci care vorbesc despre Watch 2. Să le luăm la rând.

iOS 10

În fiecare an Apple aduce îmbunătățiri platformei mobile, iar anul acesta au ajuns la generația 10. Se pare că au ascultat principalele nemulțumiri ale clienților și vor începe să permită utilizatorilor să ascundă aplicațiile oficiale pe care nu le folosesc. Eu scăpam de ele făcând un folder în care le puneam pe toate și le ascundeam pe ultimul ecran din interfață.

ads

Se zvonește că vor lansa Apple Home, o interfață care să permită controlul casei smart din iPhone sau iPad. De asemenea se spune că au îmbunătățit soluția care permite dictarea de mesaje pe care să le trimiți ca email, cu ajutorul Siri.

Mac OS X Fuji

Noul sistem de operare pentru laptopuri și desktop-uri ar putea aduce asistentul virtual Siri și pe computere. Nu este probabil o altă versiune, ci aceeași Siri de pe telefoane mobile și tablete. Doar că va putea fi accesată folosind microfonul de la laptop sau căști cu microfon la desktop.
Zvonuri despre o actualizare pentru aplicația Photos au mai circulat. Se pare că înlocuiesc sistemul iPhoto cu această nouă versiune.

Apple Watch 2 și Watch OS

Despre a doua versiune de Watch se tot discută de ceva vreme, dar Apple nu a lansat nimic concret. Analiștii spun că s-ar putea lansa la WWDC 2016, iar de asemenea Apple va aduce îmbunătățiri sistemului de operare Watch OS. Deja se spune că următorul ceas va fi botezat Apple Watch S, exact după modelul telefoanelor, iar modificările vor fi doar „sub carcasă”, nu la partea de design.

Inevitabil vor mai fi discuții despre Apple Pay, sistemul care rivalizează cu Samsung Pay și soluția similară Google, dar nu are o rată de adopție atât de bună pe cât ar dori compania.

Mai mult ca sigur, Apple nu va vorbi oficial despre inițiativa de mașină electrică, singura idee care captivează publicul la ora actuală. Pe de o parte pentru că sunt în faza de început, abia rectrutează specialiști și au probabil un concept, în al doilea rând pentru că nu vor să vadă un proiect rival care să fie similar, cum s-a întâmplat cu iPhone. Probabil vor dezvălui mașina electrică cu puțin timp înainte de a fi gata de vânzare, se auzea că în 2017/2018.