Va fi lansat un bilet unic RATB și metrou, cu preț de la 5 lei pentru 60 de minute (dar schimbi ce vrei). Din păcate prețurile mari ar putea opri acest proiect, altfel interesant. Dacă ne uităm atent, o călătorie la metrou este 2,5 lei, iar 1 bilet RATB ar fi 1,3 lei. Iar într-o oră nu poți schimba prea multe la traficul din București.

Bilet unic pentru RATB și metrou

Conform Hotnews, a fost pus în dezbatere publică un ordin de ministru la Ministerul Transporturilor pe tema biletului unic. Am găsit la ei pe site proiectul, care deși are o săptămână, este bine să fie cunoscut.

Documentul menționează un acord al primăriei privind tarifele propuse. Bilet unic va avea un preț de 5 lei, care va avea o valabilitate de 60 de minute, dar va exista și un bilet cu 10 călătorii, valabil 60 de minute pentru fiecare călătorie, tichet care va costa 34 de lei. De asemenea, este un abonament de o zi (valabil pe liniile urbane R.A.T.B. și Metrorex) care va avea un preț de 17 lei. Oricare dintre bilete poate fi validat cu un minut înainte de expirare, notează Wall-Street.

Abonamentul de o zi valabil pe liniile R.A.T.B. și Metrorex S.A. permite un număr nelimitat de validari, atât la autobuz, trolebuz sau tramvai, cât și la metrou. El are valabilitate 24 ore începând cu oră și minutul la care se face prima validare și permite călătoria până la capătul liniei la R.A.T.B. sau până la ieșirea din stație de la Metrorex S.A.

Nu există o decizie clară privind data la care biletul unic RATB Metrorex va fi disponibil la cumpărare. Cartelele vor fi similare celor de la RATB, dar vor putea fi citite și de noii turnicheți de acces la metrou printr-o tehnologie wireless. Să vedem cât de bine vor funcționa.

Bilet unic RATB-Metrorex au mai fost puse în circulație în trecut, dar ele au fost retrase în anul 2014 după ce Metrorex a încheiat contractul comercial cu RATB pe fondul acumulării unor datorii de peste 17 milioane de lei din partea operatorului de transport public bucureștean.