Bill Gates a discutat într-o sesiune AMA (ask me anything) pe Reddit despre criza coronavirus și a estimat cât ar mai putea dura acesta. El a vorbit și despre așa-zisul vaccin împotriva Covid-19, scriu colegii de la Risco.ro.

Bill Gates le-a răspuns utilizatorilor la cele mai presante întrebări cu putință. Printre acestea, desigur, cea referitoare la un vaccin împotrivă Covid-19, despre care, deși opinia generală este că nu ar putea fi gata mai repede de 18 luni, magnatul american a precizat că ar putea să apăra pentru cei aflați în prima linie a luptei chiar și mai devreme de un an și jumătate, iar diverse alte terapii cu mult înainte. În acest context, foarte interesantă a fost precizarea lui Gates conform căreia cei care vor fi vaccinați ar putea primi așa-numitele „certificate digitale”, care să îi diferențieze de cei care nu au primit vaccinul.

Asemeni anumitor situații semnalate în România, unul dintre participanții la sesiunea de Q&A a ridicat de asemenea problemă testărilor preferențiale, în care anumite persoane faimoase, fie ele sportivi, artiști sau politicieni, „sar peste rând” și ajung să fie testate chiar și înaintea celor din sistemul medical. În această chestiune, însă, Bill Gates a explicat destul de clar că este nevoie de o anumită democratizare a acestui proces, în care așa-numitele cazuri cu prioritate să fie testate primele, în decurs de 24 de ore, iar cadrele medicale și bătrânii să se bucure de același tratament. Nu în ultimul rând, confruntat cu ideea „imunitatii de turma” practicate de anumite state, Bill Gates a arătat că „singura metodă care a dat rezultate este distanțarea sociala”.

În fața întrebării care stă pe buzele tuturor, filantropul american și co-fondatorul Microsoft nu s-a grăbit să ofere un termen, dar a specificat faptul că, bazat pe experiență Chinei, dacă o țara face o treabă bună din izolarea cetățenilor la domiciliu, testând în același timp masiv populația, atunci într-un interval de 6-10 săptămâni se poate lua în considerare o repornire a activității.

ads

Via: Risco