Bitdefender a lansat anul acesta generația de produse 2012, respectiv Antivirus, Internnet Security și Total Security, care oferă utilizatorilor inclusiv protecţie pentru navigarea prin reţelele de socializare. Noua suită include un nou mod de funcţionare – pilot automat – a cărui activare reduce la minim interacţiunea dintre utilizator şi produs (alerte enervante, opțiuni, întrebări despre anumite chestiuni – toate dispar).bitdefender total security 2012

În noua generație există trei niveluri de protecție: Total Security 2012, Internet Security 2012 şi Antivirus Plus 2012. Primul produs, cel pe care l-am testat și noi, este cel mai complex din serie, oferă cea mai bună protecție fără a consuma din resursele computerului.

Printre noile funcţionalităţi incluse în noua versiune se numără Scan Dispatcher (care menţine performanţa sistemului la un nivel ridicat, scanând fişierele doar atunci când procesarea datelor este minimă sau sistemul are activitate foarte redusă).

„Noua generaţie de produse a suferit o schimbare radicală, începând de la interfaţă, care e acum foarte prietenoasă”, ne-a explicat Bogdan Dumitru, Chief Technology Officer Bitdefender. În modul Autopilot, produsul va lua automat deciziile optime de securitate, fără a avea nevoie de niciun fel de intervenţie din partea utilizatorilor. Dar este important de notat că, în cazul în care utilizatorii vor dori să ia singuri anumite decizii legate de securitate, vor putea accesa cu uşurinţă tabloul de comandă.

Noua funcţie de protecţie în reţelele de socializare filtrează şi blochează ameninţările specifice care circulă pe aceste platforme, linkuri infectate cu malware și altele. Bitdefender scanează linkurile primite pe Facebook, monitorizează şi face recomandări cu privire la setările de confidenţialitate.

Totodată, noile produse Bitdefender au fost gândite astfel încât sarcinile de securitate pe care le declanşează să nu se suprapună cu acţiunile utilizatorului, performanţa sistemului nefiind afectată. Funcţia Scan Dispatcher rulează sarcini de scanare utilizând algoritmi ce identifică perioadele în care încărcarea sistemului este redusă, eliminând astfel impactul procesului de scanare asupra utilizării curente a sistemului.

Generația 2012 include de asemenea Safebox, o funcţie de backup online şi sincronizare de fişiere, care de asemenea monitorizează fişierele importante şi le copiază automat pe un server separat atunci când este detectată vreo modificare. Total Security 2012 oferă un spaţiu de stocare de 2 GB.

Altă tehnologie nou este Rescue Mode, atunci când anumite ameninţări (gen rootkit) nu pot fi înlăturate de pe sistemul de operare Windows, computerul e repornit în Rescue Mode – un minisistem de operare bazat pe Linux, care permite recuperarea datelor şi dezinfectarea sistemului.

Virtualized Browser lansează motorul de căutare într-un mediu virtual, izolat de sistemul de operare. Acest lucru previne exploatarea vulnerabilităţilor din motorul de căutare şi preluarea controlului asupra calculatorului de către atacatori.