Vine Bluetooth 5.0! Pentru utilizatorii de smartphone-uri și device-uri smart, noul Bluetooth aduce o acoperire de patru ori mai mare, dar și o viteză de transfer mult mai mare. Chiar va fi util pentru noile accesorii.

dreamstime_s_221348

Credit foto: © Zeljko Bozic | Dreamstime.com – Bluetooth

Noua tehnologie a fost prezentate de Bluetooth Special Interest Group (SIG). Oficialii companiei au recunoscut deja de anul trecut că există cerere din partea producătorilor, dar și a utilizatorilor, pentru o tehnologie mai bună de transfer wireless.

Noul Bluetooth 5.0 va fi de asemenea mai performant pentru tehnologia beacon, folosită de magazinele retail pentru promovarea de produse.

De aceea noul Bluetooth trece mai bine prin pereți și acoperă 40 de metri în loc de 10. Oficialii companiei spun că procesul de conectare (pairing), cel mai enervant pentru utilizator, va fi eliminat cu noua tehnologie. În loc să caute această conectare, noua tehnologie va descoperi automat device-urile compatibile și se va conecta la ele.

Deocamdată însă se mai lucrează la tehnologie. Lansarea comercială va fi la finalul acestui an sau cel târziu la începutul lui 2017.