Orange lansează astăzi în România un concept de „Smart Home”, o soluție simplă prin care casa poate fi monitorizată şi controlată de la distanță, prin intermediul telefonului mobil. Doritorii se pot înscrie pentru a testa sistemul pînă pe 15 noiembrie, aici.

casa inteligenta OrangeFolosind tehnologia mobilă, dilemele de tipul „oare am scos fierul din priză?”, „am încuiat ușa?” și nu numai vor putea fi rezolvate mult mai uşor.
Soluția Orange Smart Home include 6 tipuri de senzori – senzor de fum, senzor de mișcare, senzor de inundație, senzor pentru ușă/ fereastră, priză inteligentă și cameră Wi-Fi – conectați la un dispozitiv central. Toate aceste dispozitive sunt fără fir și sunt uşor de instalat.

Supravegherea și controlarea de la distanță a locuinței se vor putea face pe telefon sau tabletă, prin aplicația Orange Smart Home, sau pe PC, prin intermediul unei platforme online. În funcție de propriile nevoi, clienții vor putea programa echipamentele pentru diferite acțiuni și scenarii. De exemplu, utilizatorii vor putea alege ca la activarea senzorului de mișcare să primească alerte prin SMS sau e-mail, dar și să se declanșeze înregistrarea video, cu ajutorul camerei Wi-Fi.