Benefito Mobile este un start-up românesc, un operator virtual de telefonie mobilă care colaborează cu magazinele pentru a oferi bonusuri clienților. Practic, la fiecare comandă plătită primești credit pe cartela mobilă care poate fi folosit pentru minute sau MB de date. Serviciile mobile sunt oferite de Telekom Romania.

cine este benefito Mobile

Benefito Mobile oferă ceva unic în România

Cartela Benefito Mobile reprezintă o premieră pentru domeniile telecom și retail din România în contextul în care, pentru a-și atrage și fideliza clienții, majoritatea retailerilor folosesc programe clasice (carduri cu acumulare de puncte ori reduceri la produse cu termen de valabilitate scurt) care sunt în mică măsură utile clienților, scrie computeblog.ro. Prin cartela Benefito Mobile retailerii online și offline vor putea oferi un beneficiu real, apreciat de clienți, precum reîncărcarea creditului telefonului mobil. Creditul gratuit ajunge să fie o recompensă pentru fidelitatea clientului, astfel, persoanele care cumpără mai des și mai mult de la retailerii parteneri primesc mai multe beneficii pentru banii cheltuiți.

Benefito Mobile colaborează cu Bonusway și Cashback World, platforme internaționale de cash back care au parteneriate cu sute de retaileri. Un alt diferențiator pentru piața din România este modul de tarifare, acesta fiind în lei și nu în euro.

Benefito Mobile este un brand deținut de Goil Services Romania, o companie înființată în aprilie 2018 care îi are ca acționari pe Goil Power SRL Italia (acționar majoritar), Marian Velicu și Marius Ionescu, doi dintre cei mai reputați specialiști din telecomul românesc, cu experiență de 40, respectiv 30 de ani în domeniu. Aceștia dețin împreună aproximativ 36% din companie. De altfel, cei doi au lansat împreună în 2012 Veridian – primul operator mobil virtual din România de tip Mobile Virtual Network Enabler / Virtual Network Aggregator.

Operatorii mobili virtuali (MVNO) nu dețin propria rețea de telefonie mobilă, utilizând infrastructura unui operator mobil tradițional. Benefito Mobile utilizează rețeaua Telekom Romania Mobile Communications, prin intermediul Veridian, care este conectat la rețeaua Telekom Romania Mobile ca Agregator MVNO (MVNA).

Caută finanțare pe Seedblink

Benefito Mobile targetează 150.000 de euro pe SeedBlink, cea mai mare platformă de crowdfunding pentru companii tech din Europa de Sud-Est. Listarea Benefito Mobile, serviciu lansat de doi dintre cei mai reputați specialiști din telecomul românesc, va avea loc marți, 26 ianuarie. În schimbul acestei finanțări, fondatorii Benefito Mobile vor ceda 10.000 de acțiuni care reprezintă 5,3% din capital.

Investiția va finanța lansarea în al doilea trimestru din 2021 a primei cartele preplătite din România prin care clienții primesc credit pe mobil atunci când achiziționează produse și servicii.

Lansarea Benefito Mobile vine în contextul în care operatorii mobili virtuali s-au dezvoltat de peste zece ani în Europa de Vest, reprezentând, în funcție de țară, între 10% și 40% din numărul de utilizatori de telefonie mobilă. Conducerea Benefito Mobile mizează să atingă o cotă de 2-3% din piața de telefonie mobilă până la sfârșitul lui 2025.

De asemenea, cofondatorii Benefito Mobile preconizează că businessul va înregistra o cifră de afaceri de 700.000 de euro anul acesta, scrie computeblog.ro. În cinci ani, veniturile ar putea ajunge la 15 milioane de euro pe an și un profit brut de aproximativ 5,6 milioane de euro.

Investiție Roca X

Startup-ul Benefito Mobile a primit deja o finanţare de 150.000 de euro de la fondul de investiţii ROCA X. Suma va finanța lansarea comercială a Benefito Mobile, planificată pentru trimestrul al doilea al acestui an. Acest fond a investit până acum în 17 businessuri tech din diverse domenii, printre care Beez, Betmarkets, CODA Intelligence, Code of Talent, Feexers, Humans, Kinderpedia, Frisbo, Medicai, Milluu, xVision și yeParking.

Platforma ROCA Investments a pornit la drum în 2018 cu un capital de 4,5 mil. euro. În primul an a realizat trei tranzacţii şi şi-a majorat capitalul la 12,8 mil. euro. În anul 2019, ROCA Investments a încheiat alte cinci noi tranzacţii.