Studenții de la UNATC pot lucra într-un super-laborator dedicat studiului interacțiunii digitale datorită sprijinului oferit de Telekom Romania. Proiectul CINETic are o valoare de aproximativ 7 milioane euro și este co-finanțat prin Fondul de European de Dezvoltare Regională și de Guvernul României printr-o competiție de proiecte POSCCE.

cinetic-1

CINETic reprezintă o premieră pentru România, fiind primul centru din țară unde studenții pot învăţa cele mai noi metode de creație multimedia, stereoscopie, realitate virtuală și augmentată și pot folosi o gamă largă de echipamente IT și software, în cadrul celor 6 laboratoare dotate cu linii complexe de echipamente de cercetare științifică și 10 tehnologii inovativ-creative de ultimă oră în domeniul audiovizualului. Echipamentele achiziționate prin proiect deschid noi linii de cercetare și inovație precum controlul mișcării, captarea mișcării în regim 3D, stereoscopie sau animație stop motion, precum și dezvoltarea de proiecte de cercetare în domeniul digital, la nivelul dezvoltării tehnologice internaționale.

Telekom Romania a dotat și a amenajat laboratoarele CINETic și a pus în funcțiune echipamentele și software-ul necesare. În plus, Telekom a realizat și rețeaua de date și voce la sediul CINETIc.

ads

cinetic-2

Centrul CINETic mai cuprinde următoarele facilități: un spațiu de proiecție imersivă pe 4 ecrane CAVE, un studio de postproducție sunet, o sală multifuncțională, un spațiu de achiziție de date biometrice, un atelier de producție 3D, un studio de animație, 2 săli de colorizare, spații de editare video, echipamente de motion control și motion capture, echipamente EEG și eye tracking, camere și optică cinematografică, precum și echipamemente destinate filmării în regim stereoscopic, un studio de postproducție de sunet în regim 5.1.