Am descoperit recent două surse de informații utile lansate de Orange, ele sunt utile nu doar pentru clienții operatorului, ci și pentru oricine este interesat de tehnologie, smartphone-uri, dispozitive smart sau alte informații legate de companie.

orange articole

Prima este o sursă de informați generale, utile privind industria telecom, telefoanele mobile, gadgeturile smart și altele, iar a doua este o colecție de comunicate oficiale ale companiei privind lansările de tehnologie și inițiativele lansate.

Nu știam că operatorul are pe site-ul său o rubrică de articole utile care oferă numeroase informații interesante pentru orice utilizator de telefon. Am citit un articol destul de complet privind autonomia bateriei, ce poți face pentru a prelungi viața acesteia și care sunt soluțiile cele mai bune în acest caz. Deși trece în revistă multe scenarii, nu este un text greoi, care să-ți dea dureri de cap, iar sfaturile sunt bune.

Am citit de asemenea despre noile gadgeturi wearables, un material în care sunt prezentate câteva dintre funcțiile unui smartwatch și câteva modele interesante, dar urmând link-ul de acolo puteți găsi cam toate modelele din oferta Orange. Sunt multe alte articole acolo, însă merită menționat și cel legat de 4G, care explică destul de bine ce înseamnă noua tehnologie și de fapt de ce avem noi nevoie de 4G. Nu trebuie uitat faptul că la Orange chiar funționează tehnologie VoLTE (voice over LTE) și de asemenea apel WiFi. Vă recomand să faceți o vizită în secțiunea de articole și să parcurgeți informațiile de acolo.

orange newsroom

Știu că secțiunea Newsroom nu va fi interesantă pentru toată lumea, dar știu că mă urmăresc mulți bloggeri și oameni din online care vor să fie la curent cu noutățile Orange, cu lansările de tehnologie, de dispozitive mobile și altele asemenea. Ei bine, acest Newsroom are o forma nouă, actualizată în urma consultării cu bloggeri și jurnaliști. Era timpul să apară și sunt acolo atât informațiile trimise prin e-mail în comunicate oficiale, cât și informații ce vor fi postate doar acolo.

Așa că ar fi bine să urmăriți acest site dacă vreți să fiți la zi cu anunțurile oficiale.

Chiar era nevoie să găsim aceste informații într-un singur loc, unul oficial, fără fi obligați să mai apelăm la căutarea prin alte surse, care deseori se pot dovedi incorecte.

Între comunicatele oficiale sunt intesate și multe informații utile, pe care altfel le găsești greu sau nu ai acces la ele. De exemplu faptul că la sfârșitul anului 2015, Orange oferea acoperire 4G pentru 96% din populația urbană și 72% din totalul populației. Operatorul a avut în 2015 cele mai mari viteze medii reale de download din România potrivit ANCOM, atât în interiorul, cât şi în exteriorul clădirilor, iar un studiu realizat cu ajutorul agenției Millward Brown în intervalul iunie-septembrie a arătat că 97% din utilizatori sunt mulțumiți de rețeaua 4G Orange.