Parlamentul European și Comisia Europeană au ajuns la un acord privind tăierea tarifelor de roaming pe bătrânul continent și noile prețuri care intră în vigoare la 1 iulie. Parlamentarii (care probabil călătoresc mult și vorbesc mult la telefon) cereau o tăiere mai mare a prețurilor, dar de data asta s-a opus Comisia Europeană, argumentând cu cifre furnizate de organismul de reglementare Berec. Așa că au tăiat mai puțin decât se anticipa.
roaming

Pe scurt, un minut de roaming în UE de la 1 iulie va costa 0,29 euro față de 0,35 euro pînă acum. Apelul primit în roaming devine 8 cenți, deja numai e nevoie să dai reject cât ești în Europa. Iar SMS-ul trimis este 9 cenți, comparat cu 11 cenți acum.

Tariful pe partea de date rămâne destul de mare, cu 0,70 euro per MB. De exemplu dacă primești un comunicat de presă cu două poze atașate, citirea lui ar costa peste 1 euro în roaming. Dacă ai 100 de mailuri și mai încarci și ceva poze de călătorie sau vreun clip, te-ai ars cu toate măsurile de protecție 🙂

Oricum, prețurile vor continua să scadă.

Dragomir (OLD)

Contul vechi (my old account).

Am fost ziarist timp de 15 ani, ultimii zece ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt blogger profesionist, în principal pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Pot fi contactat pe email [email protected]
NU SUNT SERVICE SAU MAGAZIN !