Euroweb România, furnizor de servicii telecom și IT pentru clienții business, care face parte a grupului Turk Telekom International, a anunțat obținerea unor rezultate financiare peste nivelul vizat pentru prima jumătate a anului curent. Cifra de afaceri a crescut cu 20% comparativ cu perioada similară din 2016. Compania și-a consolidat operațiunile, modernizându-și infrastructura și diversificând portofoliul de servicii oferite, mai ales în zona de servicii furnizate în cloud.

Nazmi Çağlar Bölük, CEO Euroweb Romania

În 2016, Euroweb România a înregistrat o cifră de afaceri de aprox. 8,5 milioane de euro, reușind o creștere de peste 8% față de anul anterior. În primele șase luni ale acestui an, Euroweb a obținut rezultate peste așteptări, în contextul unei piețe extrem de concurențiale și cu trend descendent. Compania și-a depășit planul propus, veniturile înregistrate fiind cu 20% mai mari comparativ cu primul semestru din 2016.

Compania deservește în România peste 1000 de clienți business oferind servicii de Internet, servicii de date si de telefonie. Pe lângă divizia „Wholesale” care a avut o contribuție însemnată, divizia business-to-business Euroweb s-a adresat activ clienților cu centre de date, integratori IT și din industria BPO/Call Center. Totodată, compania a atras clienți noi pe segmentul ICT/Cloud, oferind soluții de virtualizare, servere dedicate, stocare și back-up de tipul „disaster recovery” și „business continuity”, dar si comunicații unificate si servicii Managed Wi-Fi.

La cele de mai sus au contribuit și deschiderea centrului de date din Bucuresti, cât și modernizarea centrului de date din Timișoara, ajutând totodată și la consolidarea operațiunilor regionale. Euroweb România și-a întărit prezența în teritoriu, având în prezent 27 de puncte de prezență și modernizând principalele noduri de rețea. Astfel, în București, Iași, Timișoara și Cluj-Napoca capacitățile de rețea au crescut de la 1Gbps la 10Gbps. Treptat, au fost upgradate echipamentele active de retea, compania bazându-se pe routere de tip Juniper și Cisco. Euroweb România derulează parteneriate strategice cu Cisco și Bitdefender în domeniul soluțiilor de tip IT&C.

Peste 90% din conexiunile contractate sunt pe fibră optică. Infrastructura operată în prezent în România totalizează 6000 de km de fibră optică. Fiind parte a grupului Turk Telekom International, Euroweb are acces la o infrastructură de peste 40.000 km de fibră optică, dispunând de atuuri comerciale în interconectarea cu regiunea balcanică, Orientul Mijlociu și Caucaz.

Euroweb România are 80 de angajați, dintre care 50% asigură suportul și consultanța tehnică pentru rețeaua Turk Telekom International.