UPC România a prezentat azi rezultatele financiare și a avut o creștere pe primele trei luni de 7 procente, la 37 de milioane de dolari (firma-mamă raportează în continuare în dolari). Serviciile de Internet (Fiber Power 200) au contribuit la această creștere, confirmând astfel investițiile făcute de operator pentru a crește capacitatea și calitatea rețelei. UPC a raportat de asemenea creșteri pe celelalte segmente (televiziune, telefonie), respectiv o creştere anualã de peste 6% a bazei de abonamente (RGU).
Sursa foto.
UPC România a atras aproximativ 52.000 de noi abonamente Fiber Power, reprezentând o creştere de 15% comparat cu aceeași perioadă din anul trecut. La 31 martie 2014, UPC oferea servicii Fiber Power către 395.000 de clienţi, 68% dintre aceştia având internet de mare viteză.
Operatorul a înregistrat rezultate bune şi pe segmentul de televiziune digitală prin cablu, câştigând în primul trimestru 15.400 noi abonamente. Creşterea anuală pe acest segment este de peste 13% (58.000 noi abonamente). La sfârşitul lunii martie 2014, peste 16% din clienţii UPC de televiziune digitalã (peste 80.000), se bucurã şi de televiziunea HD.
Segmentul de voce a înregistrat o creştere anualã de peste 21%, în trimestrul I din 2014 compania având o bază de peste 294.500 clienţi cu servicii de telefonie.
Le merge bine astora de la UPC. Peste tot sunt pe plus 🙂
 
Una din sursele creșterii sunt și practicile comerciale incorecte prin introducerea de extraopțiuni gratuite o lună și 5 lei + TVA/ după luna respectivă, abonatul trebuind să sune la ei să ceară dezactivarea. Două luni de astfel de țepe, înmulțit cu un milion de utilizatori, uite cum faci rost de 3 milioane de dolari, după care „pardon, am greșit, ne scuzați”.
 
Eu sunt abonat de multă vreme la serviciile de televiziune și de internet.
Creșterile li se datorează îmbunătățirii permanente a calității serviciilor.
Eu personal n-am avut probleme majore de care să mă plâng, sigur sunt și ghinioniști pe care i-au dezamăgit… pe mine încă nu.
 
UPC chiar se straduieste sa ofere o calitate din ce in ce mai buna a serviciilor pe care le ofera, iar acest lucru nu poate decat sa ne incante. Pot sa spun ca UPC are acum o baza de date masiva, cu multi operatori bine informati.
 
Cand oferi calitate e imposibil sa nu ai succes,iar succes in afaceri fiind profit pur
 
Putin off topic …
E pe bune stirea despre preluarea RDS-ului de catre Vodafone ?
 
Singura explicatie logica pentru roamingul VF/RCS este preluarea. Am sugerat-o de mai multe ori, dar lumea refuza sa comenteze oficial…
 
Aștept extinderea și în zonele rurale a oricărui alt operator în afară de Romtelecom care are monopol și oferă servicii ca atare. Nu știu care operator mare va investi în extinderea infrastructurii în mediul rural atât timp cât le e bine la oraș, să zic așa.
 
abia astept sa am 4G la tara… peste un an ,doi .
 
@Cristian si eu astept sa am 2G la tara, la 20 de kilometri de Bucuresti. De vreo 4-5 ani. 😀
Romania e acoperita chiar binisor cu semnal (3G si mai nou 4G) dar numai daca ai norocul sa ai ai treaba unde densitatea de populatie este mare. Socrii mei au ghinionul sa stea intr-un sat mic situat la distanta egala (~5km) de doua comune mai maricele. Si Vodafone si Cosmote Si Orange si Digi au celule 3G in ambele comune, la socrii ajunge cam o liniuta de semnal (una jumate in cazul Cosmote-ului).
Atata timp cat nu creste seminificativ populatia satului sau numarul de abonamente contractate acolo nu vad ca vreun operator sa isi asume costul unei noi celule. Deci ramane 2G-ul existent 😀
 
@Cristian
Deja cei de la Vodafone au o harta foarte mare cu 4G la tara, 😀
 
Calitate foarte buna.