Numărul de utilizatori de internet mobil în bandă largă va crește cu 2,6 miliarde pînă în 2022, echivalentul, în medie, a adăugării a un milion de utilizatori noi în fiecare zi. LTE (cunoscută și ca 4G) va fi tehnologia de acces dominantă în 2018, conform Ericsson Mobility Report.

Traficul de date înregistrat în rețele mobile a crescut cu 70% între primul trimestru din 2016 și sfârșitul primului trimestru din 2017.

Ericsson anticipează o dezvoltare rapidă și continuă a conectivității mobile, pe măsură ce traficul mobil de date la nivel global va crește, până în 2022, de opt ori față de nivelul actual. Pentru a avea un termen de comparație, acest trafic este echivalent cu:
– întreaga populație a Spaniei urmărind conținut video HD live, 24 de ore pe zi, timp de o lună;
– un singur utilizator vizionândconținut video HD live, constant, timp de 3,55 milioane de ani;
– 31 de miliarde de ore de streaming de conținut video HD live;

În următorii șase ani, rețelele mobile în bandă largă vor câștiga aproape 2,6 miliarde de noi utilizatori– suficient pentru a umple, de 20 de ori pe zi, un stadion european de fotbal (cu o capacitate de 50.000 persoane).

Cea mai recentă ediție Ericsson Mobility Report oferă informații, de asemenea, despre cea mai mare creștere anuală a traficului mobil de date din 2013 și până în prezent, creștere influențată de dezvoltarea masivă a pieței telecom din India India și care scoate în evidență nevoia extraordinară de date mobile.

O mare parte din traficul generat se datorează utilizării tot mai frecvente a smartphone-urilor și accesului crescut la servicii de internet mobile. Mai exact, conform analizei Ericsson, până la finalul anului 2022, traficul mobil de date generat de smartphone-uri va crește de nouă ori, ajungând la 66 de ExaBiți pe lună.

În 2018, LTE (4G) va detrona GSM pentru a deveni tehnologia de acces cu cel mai mare număr de abonați. Viteza cu care această tehnologie a fost implementată și îmbrățișată de utilizatori este fără precedent. A durat doar cinci ani pentru ca LTE să ajungă la 2,5 miliarde de utilizatori , comparativ cu opt ani pentru WCDMA/HSPA sau 3G. Mai mult, doar în primul trimestru al acestui an, au apărut 250 de milioane de abonamente LTE noi.