Rețeaua metropolitană de fibră optică din București, Netcity, este extinsă printr-o finanțare privată de peste 30 de milioane de euro, anunță Netcity Telecom. Este rețeaua care a dus fibra optică în subteran și transportă semnal și pentru alți operatori.

Netcity Telecom estimează că, până în 2020, investiția privată va depăși 70 milioane de euro. Compania a semnat majorarea facilității de credit de tip club loan în valoare de 36 millione euro cu o nouă facilitate, în valoare de 10 milioane euro, cu un sindicat de banci format din Banca Comercială Română și BRD Groupe Societe Generale. Facilitatea de credit va fi utilizată de companie pentru suplimentarea celor peste 20 milioane de euro deja alocați din fonduri proprii pentru continuarea lucrărilor de extindere a infrastructurii subterane de fibră optică în următorii 3 ani. Astfel, Lungimea rețelei urmează astfel să se dubleze, la peste 1.800 km, continuând ulterior să crească în fiecare an, în funcție de necesitățile Capitalei.

Netcity Telecom este operatorul rețelei Netcity, fiind responsabil cu finanțarea integrală, realizarea și operarea acesteia, în baza unui contract de concesiune semnat în anul 2008 cu Primăria Municipiului București pentru o perioadă de 49 de ani, cu o redevență anuală de 12% din venituri.

ads

Extinderea rețelei va crește numărul de străzi ale căror rețele de cabluri aeriene de telecomunicații vor fi migrate în subteran. Această acțiune va contribui la creșterea calității serviciilor de telecomunicații, asigurarea suportului de infrastructură pentru serviciile de tip smart-city, reducerea riscurilor de accidente cauzate de amplasarea ilegală și haotică a cablurilor și îmbunătățirea generală a aspectului urban.

Netcity mulțumește bucureștenilor pentru răbdarea și susținerea pe care au arătat-o pe toată durata lucrărilor de construcție a rețelei.