Telekom România este de astăzi oficial brandul care va fi folosit pentru Cosmote și Romtelecom în cadrul tranziției spre integrarea în grupul Deutsche Telekom. Așa cum se știa de ceva vreme. Oficialii companiei spun că denumirile legale vor fi Telekom Romania Communications S.A. (în loc de Romtelecom S.A.), respectiv Telekom Romania Mobile Communications S.A. (în loc de Cosmote Romanian Mobile Telecommunications S.A).

Telekom Romania - brandul de comunicare
Telekom Romania – brandul de comunicare

Telekom România

Prin unirea celor două companii se creează cel mai mare grup telecom pe piața locală, cu venituri mai mari și un număr de clienți total peste competiție. Locul doi revine Orange, urmat de Vodafone, RCS & RDS și UPC.

Magazinele celor doi operatori vor fi de asemenea integrate sub titulatura Telekom România.

(!) Video review A20e - apasă play 😉

Vor avea însă un singur Call Center, un singur website şi o singură prezenţă în social media pentru toţi utilizatorii de servicii fixe sau mobile.

Despre rebranding

Pentru a implementa schimbările implicate de noul brand comun Telekom Romania, peste 2.000 de oameni lucrează la peste 100 de proiecte complexe de marketing, vânzări, IT, resurse umane sau din domeniul imobiliar.

68,000 de ore de muncă au fost dedicate de către mai multe echipe de IT pentru a implementa schimbările impuse de noua identitate, cum este website-ul comun sau call center-ul unic. Toate aceste ore sunt echivalentul a 35 de ani de muncă, concentraţi în doar patru luni.

Brandul Telekom Romania înseamnă şi o experienţă unitară pentru angajaţi. Astfel, până la finalul anului, peste 500 de sesiuni de training vor fi livrate către toţi angajaţii Romtelecom şi COSMOTE România – în total, 1.855 de ore de training cu rolul să introducă brandul Telekom Romania, cu valorile şi filosofia sa, precum şi să crească angajamentul întregii echipe de a livra promisunea noului brand.

După finalizarea proiectului, toate produsele și ofertele actuale vor fi continuate și vor fi înlocuite, treptat, de produse sub brandul “T”.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, ultimii zece ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt blogger profesionist, în principal pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected] și telefon 0769.066.003.
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!