Noile carduri microSD de la Samsung oferă performanță înaltăși capacitate ridicată noii ere a dispozitivelor mobile și ainteligenței artificiale. Samsung distribuie mostre ale primului card microSD SD Express de 256 GB din industrie, cu
viteze de peste patru ori mai mari decât interfața curentă. Cardul microSD Samsung UHS-1 de 1 TB, bazat pe cea mai recentă tehnologie V-NAND, este în producție de masă.

carduri MicroSD de la Samsung

Noi carduri MicroSD de la Samsung

Compania Samsung Electronics a anunțat astăzi că a inițiat distribuția de mostre ale cardului microSD 1SD Express de 256 GB, cu o viteză de citire secvențială de până la 800 MB/s și a început producția în masă a cardului microSD UHS-1 de 1 TB. Odată cu introducerea noii generații de carduri microSD, Samsung își propune să ofere soluții de memorie diferențiate necesare pentru dispozitivele mobile viitoare și pentru aplicațiile bazate pe inteligența artificială.

Primul card microSD SD Express din industrie oferă viteze maxime de 800 MB/s

Pentru prima dată în industrie, Samsung a introdus un nou card microSD de înaltă performanță bazat pe interfața SD Express. Acesta este rezultatul unei colaborări de succes cu un client pentru a crea un produs personalizat.

Datorită designului său cu consum scăzut de energie, precum și tehnologiei firmware optimizate pentru performanțe ridicate și gestionare termică, cardul microSD SD Express de la Samsung oferă performanțe echivalente cu SSD-urile, într-o dimensiune redusă. În timp ce vitezele de citire pentru cardurile microSD tradiționale bazate pe interfața UHS-1 erau limitate la 104 MB/s, cardul SD Express a reușit să le ridice la 985 MB/s, deși disponibilitatea comercială a acestora din urmă nu fusese viabilă până acum în cazul cardurilor microSD.

Viteza de citire secvențială a cardului microSD SD Express de la Samsung ajunge până la 800 MB/s, de 1,4 ori mai rapidă decât cea a SSD-urilor SATA (până la 560 MB/s) și de peste patru ori mai rapidă în comparație cu cea a cardurilor de memorie UHS-1 tradiționale (până la 200 MB/s), permițând o operare îmbunătățita a diferitelor aplicații, pe PC-uri și dispozitive mobile. Pentru a asigura o performanță și o fiabilitate crescută într-o dimensiune redusă, tehnologia Dynamic Thermal Guard (DTG) menține temperatura optimă a cardului microSD SD Express, chiar și în timpul sesiunilor lungi de utilizare.

Cardul microSD UHS-1 de 1 TB cu V-NAND de ultimă generație, de 1 TB

Noul card microSD de 1 TB de la Samsung folosește opt straturi de V-NAND din a 8-a generație a companiei, într-o dimensiune microSD, realizând o unitate de mare capacitate, posibilă în trecut doar în cazul SSD-urilor. Noul card microSD de 1 TB trece cele mai riguroase condiții de testare din industrie și oferă o utilizare fiabilă chiar și în medii dificile, cu caracteristici precum protecția împotriva apei și a temperaturii extreme, un design rezistent la cădere, protecția împotriva uzurii, precum și protecția împotriva razelor X și a undelor magnetice.

Atât cardul microSD SD Express de 256 GB cât și cardul microSD UHS-1 de 1 TB vor fi disponibile pentru achiziționare în cursul acestui an.