Greu de spus care laptop e mai bun, dar fetele din România aleg performanța, portabilitatea și design-ul, conform unui studiu Intel. Ele pun mai mult accentul pe caracteristicile tehnice decât pe aspectul PC-ului, pentru 70% dintre respondente performanţa tehnologică ocupă primul loc.

Care laptop e mai bun

Studiu: care laptop e mai bun?

Doar pentru 5% dintre fetele care au participat la acest studiu designul este cel mai important. Portabilitatea este un alt aspect de care 17% dintre femei declară că ţin cont atunci când aleg un PC. Alţi factori de decizie sunt preţul (4%), brandul (2%) şi ecranul tactil (2%).

Potrivit rezultatelor studiului, 41% dintre femei preferă o culoare neutră pentru computer, 34% aleg o culoare vie, iar pentru 25% culoarea computerului nu este atât de importantă. Cam 48% dintre femeile din România dețin un computer mai vechi de 3 ani, 30% unul cu vârsta cuprinsă între 1 și 3 ani şi că 13% au acasă un computer de mai puţin de un an. Doar 9% dintre respondente nu deţin un PC. Majoritatea a declarat că deţine un laptop (58%), desktop PC (27%), laptop 2 în 1 (4%) și mini PC (3%).

ads

Care laptop e mai bun

Tipul de computer preferat de femei pentru următoarea achiziţie este laptopul 2 în 1 (50%), urmat de laptopul clasic cu 41%. De asemenea, 6% dintre respondente vor să cumpere un desktop PC şi 3% un mini PC.

Cel mai frecvent, româncele utilizează PC-ul pentru a asculta muzică și a viziona filme (36%) sau pentru a naviga pe reţelele de socializare (30%). În timp ce 17% dintre ele preferă să editeze documente, 10% sunt pasionate de jocurile pe calculator. Alte activități pentru care româncele utilizează computerul sunt editarea foto sau video (4%) şi programarea (3%). În ceea ce priveşte intenţia de cumpărare, 40% dintre românce vor să îşi cumpere un PC în următorul an, 20% dintre ele în următorii 2-3 ani, iar 11% peste 3 ani.

Care laptop e mai bun (3)

Online sau offline?

Magazinele tradiţionale rămân în continuare prima alegere a româncelor pentru cumpărarea PC-ului (75%), în timp ce doar un sfert dintre ele intenţionează să facă următoarea achiziţie online. Dar, înainte de a decide care laptop e mai bun, femeile din România se informează despre cele mai noi tehnologii din magazine online sau tradiţionale (49%), de la prieteni sau familie (25%), din presă (14%) sau de pe forumuri (12%).

Laptop când ai nevoie, tabletă atunci când îţi doreşti, laptopurile 2 în 1 cu Intel Inside® se găsesc în oferta retailerilor din România. Puternice și elegante, ele oferă mobilitatea necesară întreaga zi pentru a avea rezultate extraordinare. În configurații variate cu procesoare Intel, laptopurile 2 în 1 aduc experiențe noi, fie că sunt detașabile (ecranul se detașează de tastatură și poate fi folosit ca tabletă), fie că sunt convertibile (ecranul se răsucește la 360 de grade și dispozitivul devine tabletă).