Carl Pei, suedezul de origine chineză care a co-fondat OnePlus și a lansat anul trecut brandul Nothing, a confirmat oficial că pregătește un smartphone, Nothing phone (1). El și-a propus nici mai mult, nici mai puțin, decât să fie “alternativa la iPhone” pentru cei care vor să treacă la Android.

smartphone Nothing

Despre Carl Pei

Carl Pei a co-fondat OnePlus împreună cu Pete Lau, în 2013 și a fost directorul OnePlus Global. După o divergență de opinie privind viitorul brandului, a părăsit OnePlus în septembrie 2020 pentru a începe o nouă afacere hardware. Compania a fost botezată Nothing. OnePlus, care era un brand unic, un flagship-challenger, bine poziționat și cu mulți fani în toată lumea, a început o diversificare a portofoliului care nu mai poate mulțumi pe toată lumea. Telefoanele ieftine nu pot fi performante. Astfel, oamenii vor deveni nemulțumiți de calitate și nu vor mai recomanda OnePlus pe viitor. Presupun că vor acum un Nothing care să fie noul concurent pentru flagship.

Nothing phone (1)

Compania a confirmat astăzi planurile de a lansa phone (1), primul său produs pe segmentul smartphone. Motorizat de platforma mobilă Qualcomm Snapdragon, phone (1) este gândit pentru o conectivitate perfectă și definit de un “design iconic”. Mai multe detalii, inclusiv despre lansarea din vară și sistemul de operare Nothing OS, au fost dezvăluite de Carl Pei în timpul evenimentului botezat The Truth, din 23 martie.

Nothing OS este construit pe un ecosistem deschis și care va conecta și integra fără efort produsele și produsele Nothing și cele de la alte mărci de top la nivel mondial. Nothing OS surprinde cele mai bune caracteristici ale platformei Android, distilând sistemul de operare doar la elementele esențiale. Este conceput pentru a oferi o experiență rapidă, fluidă și personală. O interfață coerentă, hardware-ul se integrează perfect cu software-ul prin fonturi, culori, elemente grafice și sunete personalizate. O primă previzualizare a Nothing OS va fi disponibilă prin intermediul launcherului special, care va fi disponibil pentru descărcare pe anumite modele de smartphone-uri din aprilie 2022. Mai multe detalii despre phone (1) vor fi anunțate în următoarele luni.

Investițiile continuă

Compania a anunțat, de asemenea, o alocare de 10 milioane de dolari pentru o viitoare rundă de investiții comunitare bazată pe acțiuni, la aceeași evaluare cu strângerea de fonduri din seria B, condusă de EQT Ventures și C Ventures. Aceasta urmează după prima rundă a comunității Nothing, care a strâns 1.5 milioane de dolari într-un record de 54 de secunde în martie anul trecut. Investitorii au acces la comunitatea privată Nothing prin care vor obține beneficii exclusive și informații despre companie. Pre-înregistrările pentru acces anticipat sunt acum deschise, iar runda de investiții va intra în vigoare pe 5 aprilie. Se vor aplica termenii și condițiile.

„După ce am strâns 144 de milioane de dolari, am construit o echipă de peste 300 de oameni și ne-am asigurat sprijinul de la parteneri de încredere precum Qualcomm Technologies, suntem pregătiți pentru phone (1), pentru a marca începutul schimbării pentru piața somnoroasă a smartphone-urilor”, a spus Carl Pei.