Tehnologia Oppo RAM+ aduce performanța smartphone-urilor de top pe telefoanele mid-range ale producătorului. Noua tehnologie permite utilizatorilor de smartphone-uri entry și mid-range să se bucure de viteză.

 OPPO Reno5 5G

Care-i faza cu Oppo RAM+

Oppo spune că a dezvoltat tehnologia RAM+ pentru a permite utilizatorilor de modele Oppo A74, OPPO Reno5 5G, dar și alte modele ce urmează să fie lansate în toamna acestui an, să extindă memoria RAM a telefonului. Astfel ei beneficiiază de o viteză mai mare la deschiderea și rularea aplicațiilor, timp de reacție mai scurt și o performanță crescută a telefonului per ansamblu.

Practic, funcția RAM+ permite utilizatorului să extindă memoria RAM a telefonului prin accesarea și convertirea temporară a capacității de stocare a dispozitivului în memorie de procesare. Astfel, sistemul de operare permite rularea pe fundal a mai multor aplicații. Acestea sunt mereu pregătite să fie accesate de utilizator, reducând-se astfeltimpii de așteptare pentru deschiderea unei aplicații,sporind viteza de rulare a smartphone-ului.

ads

Astfel, cu ajutorul noii funcții, utilizatorii OPPO pot rula jocuri mai complexe sau mai multe aplicații în paralel,bucurându-se de o latență redusă dar și de eliminarea timpilor de așteptare în navigarea aplicațiilor în uz, viteză generală crescută și capacitatea dispozitivului de a face operațiuni mai complexe, toate acestea pe un smartphone cu preț accesibil, dar cu o performanță comparabilă cu a unui smartphone din segmentul de top.

Trei niveluri de memorie adițională

RAM+ permite extinderea memoriei RAM, manual de către utilizatori, cu trei niveluri de memorie adițională – 5, 3 sau 2 GB, în funcție de necesități. În timp ce nivelul maxim de realocare a memoriei, cel de 5GB, oferă cel mai înalt standard de performanță și cea mai rapidă și cursivă rulare a aplicațiilor, nivelul de extindere de 2 GB, oferă un plus de viteză și performanță blocând pentru conversia temporară o parte mai mică din memoria de stocare.

Prin intermediul acestei capabilități inovatoare, telefoanele Reno5, seria cu cea mai mare memorie reală de procesare din segmentul său depreț, de 8GB, pot ajunge astfel la 10, 11 sau chiar 13 GB memorie de rulare, ceea ce depășește chiar memoria unor smartphone-uri din segmentul superior, de 12 GB. Cu o capacitate de stocare de 128GB, smartphone-urile din seria Reno5, asigură în continuare utilizatorului un spațiu de stocare generos, dobândind în același timp performanțe de top.

Funcția Oppo RAM+ poate fi pornită cu ușurință chiar de către utilizator din meniul de Setări al telefonului, mergând la secțiunea „Despre telefon”. Se accesează secțiunea „RAM” și apoi „Extindere RAM” unde trebuie să selecteze dimensiunea cu care dorește extinderea memoriei dintre opțiunile disponibile: 2, 3 sau 5GB, iar apoi repornește dispozitivul.Pentru ca functia RAM+ sa fie activa telefonul trebuie sa ruleze ultima versiune de soft disponibilă.

Pentru viitor, producătorul de tehnologie își propune să extindă disponibilitatea funcției RAM+ atât pentru următoarele serii Reno, cât și pentru viitoarele modeledin segmentul mediu.