Cel mai recent studiu BitDefender scoate în evidenţă probleme de securitate la folosirea cardurilor bancare, mai exact 27% dintre utilizatorii de internet nu știu ce înseamnă phishing*, iar 57% dintre respondenţi au declarat că au dezvăluit date confidenţiale unor surse nesigure.

Cam 97% din 2210 respondenţi cu vârste cuprinse între 18 şi 65 de ani au achiziţionat bunuri sau servicii de pe Internet. Dintre aceştia, 57% au declarat că au dezvăluit informaţii confidenţiale unor surse nesigure – fiind astfel expuşi riscurilor de fraudă şi compromiterea conturilor bancare.

ID 74992438 © Weerapat Kiatdumrong | Dreamstime.com

 

De asemenea, studiul a scos în evidenţă faptul că 27% dintre respondenţi nu ştiau de existenţa site-urilor false sau a atacurilor de phishing. Phishing-ul este simularea unei acţiuni în numele unei organizaţii de încredere sau a unui individ, pentru a păcăli utilizatorii să dezvăluie date confidenţiale, precum username, parole şi informaţii de acces la conturile bancare.

Mai multe detalii despre studiu găsiţi pe site-ul companiei

 

*phishing: înșelăciune (infracțiune) care constă în obținerea unor date confidențiale, cum ar fi date de acces pentru aplicații de tip bancar, aplicații de comerț electronic (ca eBay sau PayPal) sau informații referitoare la carduri de credit, folosind tehnici de manipulare a datelor identității unei persoane sau a unei instituții.