Lenovo a prezentat la CES 2019 noua generație de laptopuri ThinkPad X1, cele mai subțiri și ușoare dispozitive dedicate profesioniștilor din companii.

Din această serie fac parte ThinkPad X1 Carbon generația a 7-a și ThinkPad X1 Yoga generația a 4-a. Cîteva detalii privind noile modele:

  • laptopurile X1 Carbon (7) și X1 Yoga (4) sunt mai subțiri și mai ușoare ca oricând;
  • X1 Yoga generația a 4-a este acum disponibil într-o carcasă realizată integral din aluminiu;
  • noi opțiuni în ceea ce privește ecranul, inclusiv un ecran FHD de 400 niți cu consum redus și cu ThinkPad PrivacyGuard integrat;
  • un nou sistem Dolby Atmos cu patru difuzoare și patru microfoane cu recepție la distanță;
  • cele mai noi procesoare Intel Core de generația a opta;
  • opțiune nouă Cat16 LTE-A și un design îmbunătățit al antenei WLAN și WWAN;
  • ThinkShutter disponibil acum pe ambele tipuri de camere web, HD și IR

Lenovo ThinkPad X1 Carbon de generația a 7-a va fi disponibil într-o carcasă cu elemente din fibră de carbon pe capacul superior, al cărui design conține elemente vizibile de carbon, pentru a sublinia și mai mult utilizarea acestui material în construcția celui mai ușor notebook commercial de 14 inch din lume.

ThinkPad X1 Yoga din 2019 are o carcasă complet nouă, din aluminiu prelucrat cu precizie, de culoare Iron Grey. Testele de durabilitate și fiabilitate arată că aluminiul este la fel de rezistent precum fibra de carbon, însă presupune o grosime suplimentară pentru a-i asigura rezistența și rigiditatea, ceea ce îl face mai greu. Dar inginerii Lenovo au lucrat pentru a-l face mai subțire și mai ușor.

Sistemul de difuzoare Dolby Atmos creează o experiență audio captivantă cu ajutorul a patru difuzoare Dolby special create și compatibile cu un PC, precum și prin intermediul oricărui tip de căști conectate. Sistemul propagă un sunet captivant care învăluie spațiul, dând senzația că utilizatorul se află în mijlocul acțiunii, pe măsură ce sunetele prind viață cu precizie. Împreună, tehnologiile Dolby Vision și sistemul de difuzoare Dolby Atmos transformă ThinkPad X1 într-un powerhouse multimedia.

Breșele de securitate extrem de mediatizate au devenit o banalitate. În 2018, peste 1,4 miliarde de parole au fost accesate ilegal, majoritatea fiind vândute pe DarkNet. Până în 2021, costurile generate de criminalitatea informatică sunt estimate la 6 trilioane de dolari3, echivalentul PIB-ului Japoniei sau al Marii Britanii și Franței împreună. Toate aceste cazuri devin din ce în ce mai mediatizate, numeroase companii din Top Fortune 500 devenind victime, ceea ce rezultă în reputații afectate, piețe de capital prăbușite și, în multe cazuri, pierderi de locuri de muncă. Securitatea ar trebui să fie principalul criteriu de considerat la achiziționarea oricărui PC nou.

Lenovo a anunțat recent o gamă de soluții de securitate ThinkShield concepute să protejeze dispozitivul, identitatea, datele și conexiunea online. Toate laptopurile ThinkPad includ mai multe astfel de soluții de securitate astfel că problemele principale sunt abordate în mod direct.

Ambele laptopuri ThinkPad X1 includ o nouă opțiune de ecran FHD de 400 niți care integrează soluția ThinkPad PrivacyGuard ce protejează ecranul utilizatorilor de privirile indiscrete. ThinkPad Privacy Alert este o funcție software unică menită să îi avertizeze pe utilizatori în cazul în care cineva le urmărește ecranul și să activeze în mod automat Privacy Guard. ThinkShutter este acum disponibil pe ambele modele de cameră web – IR și HD, iar viteza și securitatea cititorului de amprente Match-on-Chip, care integrează acum suport pentru Microsoft SecureBio, au fost îmbunătățite.

A 7-a generație de ThinkPad X1 Carbon are o grosime de doar 14,95 mm și o greutate care începe de la 1,13 kg, este semnificativ mai subțire și mai ușor decât primul X1 și are un ecran mai mare, de 14 inch. Dacă aveți nevoie să călătoriți, puteți rămâne productivi în continuare timp de până la 15 ore, iar în cazul în care aveți nevoie de acces la un volum uriaș de date de la distanță, antena LTE-A Wireless WAN va face față celor mai voluminoase transferuri de fișiere. CAT 16 LTE este acum disponibil oferind o viteză de ordinul giga-biților acolo unde există infrastructura necesară.

Laptopul multi-mode ThinkPad Yoga de a patra generație este mai subțire și mai ușor, are rame mai subțiri și este construit într-o carcasă de aluminiu prelucrat cu precizie. Tastatura premium, opțiunile de ecran și tehnologia LTE-A au fost integrate și în laptopul X1 Yoga. Are o greutate sub 1,35 kg, cu 11% mai subțire decât generația anterioară, cu o grosime de doar 15,2 mm.

ThinkPad X1 Carbon va fi disponibil din luna iunie 2019, cu un preț de pornire estimat la $1.709. ThinkPad X1 Yoga va fi disponibil din luna iunie 2019, cu un preț de pornire estimat la $1.929.