Investitorii și persoanele din domeniul IT care au avut încredere în conceptul de criptomonedă sunt văzuți acum ca niște profeți revoluționari din perspectivă financiară, scrie Risco.ro. Hack-urile și înșelătoriile în mediul online sunt la ordinea zilei în cercurile crypto, însă instabilitatea financiară și vremurile dificile au dus infracționalitatea la un alt nivel.

criptomonede

Lipsa unei identități reale care ar putea fi legată de portofelul digital, ușurința transferurilor, dar și informații importante care pot fi stocate pe un USB, scrise și trimise prin email sau chiar prin poștă, sunt doar câteva dintre elementele care fac zona crypto să fie o țintă ușoară pentru infractori.

Proprietarii de criptomonede se fac singuri ținte ușoare. În iunie 2021, a avut loc un eveniment în SUA destinat deținătorilor de crypto, Bitcoin Miami Conference. Un antreprenor, care a fost ușor beat, a luat un taxi din fața locației. Taximetristul i-a cerut antreprenorului telefonul pentru a configura traseul pe GPS, după ce acesta a motivat că Iphone-ul său a rămas fără baterie. După ce a primit telefonul, taximetristul insista să obțină parola de la portofelul digital, profitând de starea de ebrietate a clientului său. În clipa în care antrepenorul și-a dat seama că taxiul se îndreaptă către direcția opusă, acesta a smuls telefonul din mâna șoferului și a ieșit din mașină la un semafor. Clientul a observat că i-a fost scoasă cartela SIM din telefon. Antreprenorul a declarat că evenimentul și locația au fost secrete și că doar cei invitați știau despre conferință. După întâmplarea sa, acesta a conștientizat cât de vulnerabile sunt deținerile sale de criptomonede. Însă vulnerabilitatea cea mai mare este creată de acțiunile și comportamentul întregii comunități crypto în mediul online.

ads

Câștigurile din criptomonede sunt un subiect sensibil privit din zona reglementărilor fiscale a fiecărui stat. Cu toate acestea, câștigurile devin, pentru unele persoane, un etalon social și motive de laudă duse la extrem, epatate în special pe social media, acest lucru constituind factorul de bază a riscului de a fi fraudați sau chiar amenințați cu viața.

Continuă să citești pe Risco.