Cea de-a 8-a ediție a GoTech World (fostul IMWorld), considerată cea mai amplă de până acum, a avut loc pe 2 și 3 octombrie la Romexpo. Colegii de la Risco.ro au povestit cum a fost pe-acolo.

Timp de 2 zile un număr de 10.577 de profesioniști din companii locale și multinaționale din România și din alte țări au participat la evenimentul de la Romexpo. Deschiderea oficială a GoTech World a avut loc pe Main Stage și l-a avut ca invitat de onoare pentru prima dată pe Klaus Iohannis. Iar în cea de-a doua zi de eveniment, tehnologiile cu impact social care revoluționează domenii precum sănătate și securitate socială și schimbă viețile oamenilor au fost un punct de focus important în prezentările susținute de speakeri internaționali. În ambele zile de eveniment, cele 136 de companii prezente în spațiul expozițional au prezentat peste 2500 de soluții digitale potrivite pentru nevoile tech ale oricărei companii.

Într-o societate în care preocuparea pentru protejarea mediului înconjurător este tot mai mare și în care constant se caută soluții de inovație în toate domeniile, era de așteptat ca noile tehnologii să fie focusate pe înlocuirea documentelor cu formate digitale. Astfel, informațiile vor fi create, stocate și transmise în format digital, ceea ce înseamnă mai puține dosare, mai puține hârtii sau mai puține acte care se pot rătăci ușor. Compania certSIGN, companie românească specializată cu dezvoltarea aplicațiilor de scuritate informatică și care, în parteneriat cu Samsung, a prezentat soluții integrate pentru digitalizarea rapidă și sigură a oricărei companii.

Când vorbim de trenduri în IT și tehnologie, este clar că tendința este una cât se poate de așteptată și de necesară. Automatizarea activităților repetitive ajută la creșterea eficienței și productivității companiilor. Astfel, task-urile de rutină, care de multe ori pot blocă timpul unor angajați-cheie, vor fi realizate de roboți. RPA – automatizarea activităților repetitive folosește roboți software pentru optimizarea proceselor, degrevând angajații de povară sarcinilor repetitive.

Citiți mai departe pe Risco.ro.