Am descoperit o aplicație care permite descărcarea de video din diverse online și de asemenea convertirea de video în formate care ocupă mai puțin spațiu, fără să piardă din calitatea imaginilor. UniConverter permite descărcarea de video de pe Facebook, convertește clipurile SoundCloud în MP4, descarcă un playlist de pe Youtube și face o mulțime de alte astfel de funcții avanstate.

Este adevărat, unele site-uri permit descărcarea de video în anumite condiții. Eu pe Yotube am cont premium, așa că multe dintre clipurile video au opțiunea de download pentru a le putea vedea și când sunt offline (în avion, tren sau când trec prin zone fără rețea). Dar majoritatea site-urilor nu oferă astfel de opțiuni, de exemplu Facebook nu permite, dar poți face o captură de ecran de exemplu.

UniConverter permite și în registrarea ecranului pentru cei care au nevoie de așa ceva. De exemplu pentru jocuri video, concursuri cu trageri la sorți sau alte acțiuni de acest gen. Puteți înregistra direct videoconferințele de la birou pentru a asculta ulterior toate informațiile în liniște.

ads

Famii muzicii preferă platforma SoundCloud, dedicată în special creatorilor tineri și la început de drum. Pentru a putea descărca însă în format MP3. Pentru artiștii care utilizează MP4 uneori nu apare opțiunea dowload, dar ea se poate face cu ajutorul UniConverter.

Aplicația promite descărcarea de fișiere MP4 de pe SoundCloud sau platforme precum Vimeo, Dailymotion, Twitch,Yotube, dar și Instagram sau Twitter, ceea ce uneori se poate dovedi util.

UniConverter se poate descărca gratuit, dar pentru a beneficia de funcții trebuie să plătiți. Se poate cumpăra fie cu abonament, 39,95 dolari pe an, pentru un computer, fie cu abonament pe toată durata de utilizare a PC-ului, pentru 55.96 dolari. Versiunea Family permite utilizarea aplicației pe două PC-uri pentru totdeauna, cu 107,72 dolari.