Le-ați văzut, le-ați citit. Zeci de articole despre criza economică. Care vine, care a început, care este deja aici. Deocamdată la noi „totul este minunat”. Economia duduie. Însă iată una dintre concluziile topului Forbes 2022: pentru prima dată de la Marea Recesiune, superbogații nu s-au îmbogățit anul acesta. Vă dă de gândit?

și bogații plâng
Sursa foto: https://ro.depositphotos.com/

Pentru prima dată, din anul 2014, fondatorul Facebook nu se mai regăsește în top 10 cei mai bogați miliardari americani. Mark Zuckerberg a pierdut peste 70 de miliarde de dolari.

Forbes a publicat top 400 cei mai bogați americani. Clasamentul de anul acesta a fost unul cu surprize. Nu doar că cei mai bogați oameni ai planetei au suferit pierderi, dar unii au pierdut poziții importante în top. Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a ajuns pe locul 11 în topul Forbes, cu o avere estimată la 57,7 miliarde dolari. Asta, în condițiile în care în 2021, avea o avere estimată la 134 miliarde dolari. Prăbușirea acțiunilor Meta (companie americană multinațională care deține și operează rețeaua de socializare Facebook) i-au adus lui Zuckerberg pierderi de peste 70 de miliarde de dolari.

Printre pierzători în 2022 se mai numără și Bill Gates (Microsoft) și Larry Page și Sergey Brin (Google). Primul loc în 2022 a fost adjudecat de fondatorul Tesla și SpaceX, Elon Musk, cu o avere estimată la 251 de miliarde de dolari. În ultimul an, Musk și-a adăugat peste 60 de miliarde de dolari la averea sa.

Pe locul următor se află Jeff Bezos de la Amazon, cu o avere estimată la 151 miliarde de dolari, înregistrând pierderi de 50 de miliarde de dolari față de anul trecut. Al treilea loc pe podium a fost adjudecat în 2022 de Bill Gates cu o avere estimata: 106 miliarde de dolari. Și fondatorul Microsoft a înregistrat pierderi în decursul acestui an.

La 2 septembrie erau valabile cifrele pe care Forbes le-a prezentat ca fiind averile nete pentru topul din 2022.

Vezi top 10 miliardari pe Risco.ro.