Unii dintre cumpărătorii Samsung Galaxy S8 spun că display-ul are nuanțe de roșu neobișnuite și că asta le afectează experiența. Avem și un răspuns oficial al companiei, care promite corectarea problemei printr-o actualizare de softare.
Update: au și lansat actualizarea!
Din fericire, nu este vreo mare problemă, ecranul este utilizabil și se vede în continuare destul de ok. Problema se poate corecta oarecum și din meniul telefonului, dar nu merge chiar la toate modelele.

Discuțiile au apărut online la scurt timp după ce clienții din Coreea de Sud au primit telefoanele Galaxy S8 și Galaxy S8+ comandate. Unii dintre ei au doar pete cu nuanța roșiatică pe ecran, alții au tot ecranul cu tentă de roșu, în orice caz, nu te-ai aștepta la așa ceva de la un terminal premium, foarte scump.

Un specialist în domeniu a apreciat că Samsung supra-saturează roșul pentru ecranele AMOLED ca să pară că acestea afișează imaginie în culori spectaculoase. Acum Samsung promite o actualizare software care va aduce un meniu special de unde se poate reduce roșul.
Acum în setări există doar această ajustare a culorilor:

Dacă ea nu vă rezolvă problema de roșu – și se pare că la mulți utilizatori nu a fost suficientă (Korea Herald) – atunci Samsung recomandă să duceți telefonul la operator sau la service. Fie va fi înlocuit, fie va fi reparat de ei pentru a avea culorile normale.

Samsung:

“It is not a quality problem and it can be adjusted with the phone itself. If the color still appears to be reddish, customers can change it at the service center”

Specialiștii spun că este un risc pentru ecranele OLED să prezinte culorile un pic diferit, pentru că folosesc doar doi subpixeli, roșu-verde și albastru-verde, în loc de cei trei subpixeli roșu, verde, albastru de la ecranele LCD.

Utilizatorii se plâng și că remaparea butonului de Bixby nu prea merge, iar Samsung a răspuns oficial că ei nu susțin schimbarea destinației acestui buton.