Peste 400 de femei participă la cursuri gratuite de folosire a calculatorului prin proiectul „Digital Center”, o colaborare între Centrul Parteneriat pentru Egalitate și Fundația Orange. Primul centru este deschis în Ferentari, în București.

Proiectul este dedicat femeilor aflate în situații vulnerabile, fără venituri și cu un nivel scăzut de educație, care acum au șansa alfabetizării digitale, cu ajutorul unor cursuri gratuite de utilizare a calculatorului. În plus, ele beneficiază și de cursuri de dezvoltare personală și profesională, pentru a-și găsi și păstra mai ușor un loc de muncă.

Femeile înscrise la cursurile de inițiere în utilizarea calculatorului vor învăța să folosească pachetul Microsoft Office, imprimanta, internetul, serviciile de e-mail, dar și aplicații online precum Skype sau Whatsapp. Cursurile de educație digitală vor dura două ore pe zi, timp de 15 zile, pentru grupuri de câte 10 beneficiare, care vor lucra pe echipamente individuale.
Pentru a încuraja egalitatea de șanse a femeilor aflate în grupuri defavorizate, cursantele participă la sesiuni de consiliere individuală și de grup, sunt sprijinite în realizarea unui CV și în pregătirea interviurilor de angajare.

ads

În plus, vor fi desfășurate 400 de ore de consiliere individuală și 160 de ore de consiliere de grup, pentru dezvoltarea abilităților specifice.

Proiectul se va desfășura timp de un an și este rezultatul unui parteneriat între trei organizații non-guvernamentale. Dotarea tehnică de la centrul din Șoseaua Sălaj 286A, cu laptop-uri, tablete, imprimante și videoproiectoare s-a făcut direct de către Fundația Grupului Orange, iar cursurile sunt organizate de Centrul pentru Parteneriat și Egalitate, cu ajutorul finanțării de 40.000 euro, acordată de Fundația Orange România.

Prezentă la inaugurarea centrului din Ferentari, Brigitte Audy, Director Executiv al Orange Foundation a spus: „Ne bucurăm că avem acum și în România un Digital Center. La nivel mondial, există 200 de Womens Digital Centers în 18 țări și peste 11.000 de femei pot beneficia de educație digitală.”