Qnap Systems a lansat TS-251D, un dispozitiv NAS cu două sertare pentru hard disk-uri. Bazat pe un procesor Intel Celeron J4005 dual-core, TS-251D poate fi utilizat cu aplicația QuMagie pentru administrarea inteligentă a fotografiilor. Folosind AI, aceasta integrează funcția de recunoaștere vizuală pentru a grupa fotografiile similare în albume precum “Oameni”, “Lucruri” și “Locuri”.

Capacitățile de transcodare și de streaming media 4K ale noului NAS îmbunătățesc experiența multimedia a utilizatorilor. TS-251D dispune și de un slot PCIe care îi extinde funcționalitățile de bază.

Noul model QNAP TS-251D este echipat cu procesorul Intel Celeron J4005 dual-core tactat la 2.0GHz (cu vârfuri de până la 2.7 GHz), până la 8 GB DDR4 RAM, un port LAN Gigabit și suportă unitățile de stocare SATA 6Gbps. TS-251D oferă viteze de citire/scriere ridicate și criptare Intel AES-NI 256 accelerată hardware pentru a securiza datele sensibile stocate pe NAS. TS-251D suportă, de asemenea, funcția de back-up prin snapshot, permițându-le utilizatorilor să recupereze rapid datele în eventualitatea unei ștergeri sau modificări accidentale sau a unui atac de tip ransomware.

Utilizatorii pot extinde ușor funcționalitatea serverului TS-251D prin intermediul slotului PCIe. Ei pot actualiza conexiunea în rețea cu ajutorului unei plăci QNAP QXG 10GbE/5GbE păstrând cablul CAT 5e existent sau pot folosi o placă opțională QM2 opțională pentru Caching SSD M.2 și conectivitate 10GbE. Adaptorul wireless compatibil QNAP QWA-AC2600 poate ajuta la crearea unui mediu de stocare și streaming wireless în timp ce un card USB 3.1 Gen 2 (10Gbps) va permite creșterea numărului de porturi USB.

Centrul de aplicații din sistemul de operare al serverului TS-251D furnizează o gamă largă de instrumente de productivitate, incluzând: QmailAgent pentru administrarea centralizată a multiplelor conturi de email, Notes Station 3 pentru colaborare și notițe, Qfiling pentru căutarea rapidă a fișierelor. Aplicațiile de streaming, inclusiv Cinema28 și Qmedia, le permit utilizatorilor să se bucure de o experiență multimedia fluidă folosind protocoale de streaming diferite, iar Multimedia Console reunește toate aplicațiile multimedia QTS într-un singur panou. Utilizatorii pot folosi, de asemenea, telecomanda RM-IR004 de la QNAP (comercializată separat) cu aplicația QButton pentru a personaliza funcțiile butoanelor pentru o navigație ușoară.