Casa inteligentă devine tot mai mult o realitate, este conectată la device-uri care încorporează cele mai noi tehnologii. O astfel de casă are un sistem integrat de device-uri care pot funcționa automat, la o simplă comandă vocală sau bătaie din palme, scriu colegii de la risco.ro. Asistenți virtuali precum Siri și Alexa întâmpină locuitorii din pragul ușii, le urează bun venit și îi fac să se simtă cel mai confortabil și în siguranță cu putință.

Acest lucru este posibil pentru că diverse dispozitive inteligente sunt legate între ele ca o rețea, întreg sistemul putând fi accesibil wireless: încălzirea centrală, muzica, sistemele multimedia sau sistemul de securitate al casei.

Probabil, deocamdată doar cei cu adevărat pasionați de tehnologie și cei care au un buget destul de mare de investit pot visa la o casă complet integrată, însă viitorul sună bine pentru toată lumea. Curând, cu toții vom putea închide luminile uitate aprinse în casă, imediat ce am ajuns la birou sau vom putea deschide aerul condiționat când suntem în mașină, blocați în traficul aglomerat de la birou către casă. Iată așadar, device-urile inteligențe care ne așteaptă deja să ne facă viață de-acasă mai ușoară, mai confortabilă și mai sigură:

Locuințele moderne care au instalate device-uri inteligențe pentru case oferă un confort superior față de casele tradiționale, o securitate sporită și o eficientă din punct de vedere al consumului energetic incomparabil mai mare. Dacă vrei o casă modernă, inteligență și sigură, atunci trebuie să începi cu un sistem de securitate foarte bun care să-ți asigure cea mai bună protecție. Un astfel de sistem este SimpliSafe, folosit chiar și de poliția din SUA (Genoa City) pentru a prinde spărgătorii.

Acest sistem de securitate inteligent are o serie de senzori de mișcare care detectează tot ce este în neregulă în casă ta. Știe să facă diferență între o persoană și un animal de companie și nu te deranjează dacă pisică ta se plimbă nestingherita noaptea prin casă. În schimb, îți trimite alerte dacă cineva accesează zone private (seifuri, dulapuri etc) și funcționează chiar dacă nu ai curent. Poți armă sau dezarma sistemul de la distanță, chiar de pe telefon. De exemplu, dacă ești la birou și vine mamă în vizită pe neașteptate, poți dezactiva alarmă și o poți lasă să între în casă.

Descoperă și celelalte device-uri inteligente în articolul complet risco.ro.