DJI Osmo Mobile 2 a fost lansat oficial la CES 2018, iar noua variantă de stabilizator pentru smartphone are o autonomie mai bună și un preț mai bun decât prima variantă. Pentru cei care fac constant fotografii și filme cu telefonul mobil este una dintre cele mai bune variante pentru stabilizare suplimentară.

Dacă prima variantă DJI Osmo Mobile a fost extrem de lăudată și utilizată de profesioniștii din toată lumea, noua versiune rezolvă cele mai mari probleme. Întâi prețul considerat destul de mare, chiar și acum Osmo Mobile este scump, fusese lansat la 200 de dolari, dar prețul în România este pe la 1.500 de lei. Apropo de asta, comandați cu încredere de pe Amazon și sfatul meu este să încercați să găsiți produsele dorite mai ieftin pe versiunile locale (amazon.de sau fr, it, es…). Uneori am găsit la spanioli, alteori la francezi. Fiind din UE, produsele vin fără alte taxe, transportul nu e scump, iar livrarea este rapidă.

Noua versiune DJI Osmo Mobile 2 are un preț la lansare de 120 de dolari, probabil în România va costa 1.000 de lei din cauză de taxe și alte comisioane, dar probabil îl veți putea lua de pe Amazon când devine disponibil comercial. Stabilizatorul (sau gimball cum zic unii) permite utilizarea de camere DSRL, mirrorless, pe lângă terminalele smartphone. Folosind stabilizator, filmările 4K realizate cu telefonul au o calitate foarte bună, iar imaginile surprinse cu camerele foto sunt cu mult peste imaginile realizate din mână.

ads

DJI Osmo Mobile 2 are un acumulator intern încorporat, care se încarcă ca la telefon, nu mai are baterii care pot fi schimbate. Dar autonomia DJI Osmo Mobile 2 este de 15 ore, comparat cu doar 5 ore pentru prima versiune. De data asta are însă suport pentru trepied la baza mânerului, așa că se poate pune pe trepied pentru rezultate și mai spectaculoase. Legătura dintre stabilizator și smartphone se poate face prin cablu USB, așa că nu mai e nevoie de WiFi și nu mai pierdeți timpul cu conectarea.

Se conectează tot la aplicația mobilă DJI GO, care permite controlul smartphone-ului. Puteți așeza telefonul fix în poziția dorită pentru a realiza cele mai bune imagini. Există acum și funcții de Timelapse, Hyperlapse, Panorama, Long Exposure sau LightTrail.

Precomenzile încep pe 23 ianuarie, cred că se vor putea face și pe site-ul DJI, iar dispozitivul va fi expediat din februarie.

Sursa: PC Magazine