Dolby Cinema este cel mai nou proiect al companiei, care vrea să concureze tehnologia Imax pe care o avem și noi la AFI. Specialiști în tehnologia audio, cei de la Dolby vor acum să cucerească lumea cinematografelor cu o soluție video.

dolby cinema

Dolby Cinema va folosi atât tehnologii de sunet speciale, dar și soluții video dezvoltate de companie. Dolby Vision combină tehnologia HDR cu alte efecte de imagine pentru a oferi “cea mai mare rată de contrast petru o tehnologie de imagine”. Ei spun că au și tehnologii unice, dezvoltate special pentru asta. De aceea principalul competitor este Imax, care oferă acum cea mai bună calitate a imaginii pe un ecran foarte mare.

Primul cinematograf Dolby Cinema va fi deschis în decembrie în Olanda și va folosi proiectoare laser de rezoluție 4K pentru a reda imaginile. Proiectoarele Dolby Vision vor fi implementate abia în primăvara anului viitor. Dolby trebuie să negocieze acum cu marii producători de filme de la Hollywood pentru ca tehnologiile sale să fie adoptate în crearea unor filme care să ofere calitatea video necesară. De asemenea ar putea avea parteneriate prin care filmele vor fi modificate în post-producție pentru a respecta standardele Dolby Vision.

ads

Conform zvonurilor din industrie Disney ar putea semna un parteneriat cu Dolby, iar Star Wars VII ar putea fi prima mare producție Dolby Vision.

Dolby Cinema va avea un preț mai mare decât biletul obișnuit de cinema cu aproape 50%. Dar din câte țin minte și Imax are un preț special.