Două echipe de elevi români, formate din 18 copii activi în cluburile CoderDojo din Timișoara și Cluj-Napoca, vor participa pe 17 iunie la finala competiției CoderDojo Coolest Projects 2017 din Dublin, cu sprijinul BRD – Groupe Société Générale. Banca va susține costurile de transport și cazare în Irlanda ale celor două echipe pentru perioada 15-19 iunie.

kids online

Echipa din Timișoara se numește “C.D. Loga” și este formată din 15 elevi ai Colegiului Naţional „Constantin Diaconovici Loga”. Aceștia s-au clasat pe locul 4 la nivel național și vor participa la CoderDojo Coolest Projects 2017 cu 10 proiecte dezvoltate sub îndrumarea a 4 mentori: prof. Renata Graziela Boar, lect. dr. Alexandra Fortiș, asist. drd. Sebastian Ștefănigă și prof. Simona Bogdănescu.

Cea de-a doua echipă românească din finala competiției de la Dublin este fomată din 3 elevi din Cluj-Napoca, membri ai clubului Academy+Plus, un program care le oferă posibilitatea copiilor cu vârste între 10 și 14 să se inițieze, gratuit, în programare. Echipa lor este mentorată de Ioana Chereș, una dintre tinerele participante la NASA Space Apps Challenge în 2016, a cărei echipă a câștigat locul 3.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, 10 ani doar blogger, iar ultimii 16 ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt doar pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!