Elon Musk a anunțat directorii companiei Tesla să pună pauză pe procesele de recrutare, scrie Risco. De asemenea, acesta a adăugat că este necesară o reducere a personalului cu 10%. Conform Reuters, motivul principal care a dus la astfel de decizii este situația economică globală care se înrăutățește într-un ritm accelerat.


Sursa foto: https://ro.depositphotos.com/

Reduceri de personal la Tesla

După ce informația a fost expusă publicului larg, acțiunile Tesla au scăzut cu 6.7%, ajungând la valoarea de $722. Vestea i-a luat prin surprindere pe analiștii economici, întrucât Tesla a inaugurat recent două fabrici noi producătoare de vehicule, iar vânzările din ultimul trimestru au depășit orice așteptări. Cu toate acestea, au început să apară probleme la fabrica din Shanghai din cauza restricțiilor legate de covid din China. Astfel, analiștii au dubii cu privire la atingerea targetului de +50% când vine vorba de comenzi livrate. De asemenea, aceștia avertizează că o scădere bruscă a vânzărilor de autovehicule în SUA ar putea contribui la o potențială recesiune economică.

Nou scandal pentru Elon Musk

Săptămânile trecute, Elon Musk a fost implicat într-o dezbatere aprinsă, după ce miliardarul a insistat ca angajații Tesla să se întoarcă la birou. Acesta a subliniat faptul că este obligatorie o prezență fizică de minim 40 de ore pe săptămână, iar cei care sunt deranjați de această decizie au libertatea să își caute un alt loc de muncă. Exprimarea care a provocat cele mai multe critici a fost: „cu cât mai senior ești, cu atât mai vizibilă trebuie să fie prezența ta”. Argumentul principal pe care îl invoca Musk era faptul că el însuși a trăit în una din fabricile sale și a lucrat cot la cot alături de angajații săi. Fondatorul Tesla susține că dacă nu ar fi făcut acest sacrificiu, compania nu ar mai fi existat de mult timp.

Continuă să citești articolul pe Risco.ro.