eMAG a organizat Ziua Verde, un eveniment dedicat sustenabilității, în care angajații au participat la prima acțiune de plantare a companiei, desfășurată pe o suprafață de 10 hectare. Pădurea eMAG va forma în timp o centură verde în jurul centrului logistic de la Joița, dezvoltat cu grijă față de mediu și comunitate, certificat BREEAM.

Evenimentul Ziua Verde by eMAG s-a desfășurat la centrul logistic din comuna Joița, județul Giurgiu, în parteneriat cu Asociația Mai Mult Verde, alături de peste 300 de voluntari ai companiei, care au contribuit la împădurirea a 10 hectare de teren, completând astfel investiția companiei în crearea unuia dintre cele mai sustenabile hub-uri logistice din România.

Hub-ul logistic este certificat prin metoda de evaluare BREEAM, care urmărește obținerea unui impact redus asupra mediului și atingerea unor condiții superioare de confort, fiind alimentat cu energie din surse regenerabile, generată de panouri fotovoltaice. Plantarea pădurii contribuie la îmbunătățirea biodiversității zonei, a condițiilor de lucru pentru angajații eMAG de la cele două depozite de la Joița, dar și la îmbunătățirea calității aerului din zonă.

Acest demers face parte din Planul de Sustenabilitate al companiei, care are în centrul său atingerea neutralității de carbon în operațiunile proprii și lanțul de aprovizionare în următorii 10 ani, luând în calcul cele trei domenii de aplicare: emisii operaționale directe, indirecte și emisii indirecte din lanțul de aprovizionare.

Evenimentul Ziua Verde by eMAG a conectat inițiativele de sustenabilitate ale companiei cu angajații și comunitatea pentru un viitor mai verde. Toate acestea fac parte din eforturile companiei de a crea un spațiu de muncă mai verde, cu o amprentă redusă asupra mediului înconjurător, care să acționeze ca un exemplu de integrare a unei afaceri în comunitate.