Girls in Tech Romania invită pasionații și pasionatele de development, design, product și marketing la cea de-a doua ediție a hackatonului Hacking for Humanity Romania 2018. În cadrul hackatonului vor fi propuse și dezvoltate soluții la probleme sociale legate de ecologie, autism și dezastre naturale.

Hacking for Humanity Romania 2018 se va desfășura pe parcursul a 2 zile – de V
vineri seara, 22 iunie, până duminică seara, 24 iunie la DB Connect. Hackathonul va găzdui peste 15 echipe de “hackers ai inimii” și 3 ONG-uri care își doresc să-și îndeplinească mai bine misiunea socială folosind inventivitatea și creativitatea tehnologiei: Lucruri Gratis, Family Hope Autism și Re:Rise.

Duminică, 24 iunie, publicul este invitat începând cu ora 14:30 la prezentările echipelor, urmate votul publicului a celei mai populare echipe, un cocktail de socializare și anunțarea celor 3 echipe câștigătoare. Premiile hackatonului de ridică la o valoare de peste 10.000€. Înscrierea atât pentru hackers cât și pentru public este gratuită și se face la ei pe site.

ads

Eveniment global

Inspirate de dorințele și de reacțiile membrelor comunității, Girls In Tech au hotărât că a sosit timpul să gândească în perspectivă. Cu o experiență de 10 ani în organizare de hackathons, Girls In Tech a creat un model unic de hackathon prin care tehnologia se îmbină cu socialul, creativitatea și inventivitatea cu faptele bune. Dorim să rezolvăm problemele globale acționând local la nivelul organizațiilor neguvernamentale.

Girls In Tech – este o organizație non-profit fondată în 2007 în San Francisco de Adriana Gascoigne. Misiunea acesteia este acela de a încuraja femeile pasionate de tehnologie să-și orienteze cariera către domeniile STIM (Știință, Tehnologie, Inginerie, Matematică). Cu peste 50.000 de susținătoare din toată lumea și 60 de capitole, Girls In Tech sprijină interesul femeilor în tehnologie și startup-uri. Capitolul românesc este condus de Monica Muntean din octombrie 2014.