În căutarea unul flagship compact: la ora actuală tot varianta de bază Samsung S22 rămâne cea mai bună alegere. Deși există acum mai mulți competitori, terminalul Samsung oferă câteva atuuri peste care este greu de trecut.

Samsung S22

Alege Samsung S22

Începând din 2022, mai mulți producători de telefoane Android au revenit la terminale mai compacte. Deși genul părea să fie depășit, vânzările realizate de iPhone 13 mini sau iPhone SE (2022) i-au convins pe marii jucători că vor vinde în continuare telefoane cu ecran mai mic. Cea mai mare surpriză rămâne Asus Zenfone 9, care are un display de 5.9 inch și oferă toate caracteristicile unui flagship. Ei ofereau deja Zenfone 8, un model compact lansat anul trecut. Anul acesta și Xiaomi a redus dimensiunea ecranului Xiaomi 12 la 6.28 inch. Iar Sony oferă flagship-ul său Xperia 1 IV cu ecran 21:9, foarte îngust, mai compact decât restul. Însă iată care sunt cele cinci atuuri Galaxy S22.

Top cinci atuuri pentru Galaxy S22

  1. Actualizări software pe mulți ani. Telefoanele inteligente din seria Samsung Galaxy S22 vor primi actualizări de software Android timp de până la patru ani. Aceasta înseamnă că modelele flagship, inclusiv Galaxy S22, vor fi actualizate continuu până la Android 16 / One UI 8. Vor fi printre primele telefoane care primesc Android 13 / One UI 5 în cursul acestui an. Iar lunar primesc actualizări de securitate care rezolvă diverse probleme. Asta în timp ce rivalii se chinuie cu câteva actualizări pe tot parcursul utilizării telefonului.
  2. Dotări tehnice foarte bune. Specificațiile Samsung Galaxy S22 sunt de top, are 8 GB RAM cuplat cu 128/256 GB stocare și o baterie de 3700 mAh cu viteză de încărcare de 25 W. Are un afișaj Dynamic AMOLED de 6.1 inch cu o rată de reîmprospătare adaptivă de 120 Hz. Procesorul la noi este Exynos 2200, destul de aproape de performanțele Snapdragon 8 Gen 1. În departamentul camere foto există o configurație cu trei senzori. Senzorul principal de 50 de megapixeli este printre cele mai bune disponibile pe un flagship. Filmează până la 8K/24 fps, iar camera de selfie filmează 4K/ 60 fps.
  3. Camerele foto sunt actualizate. Samsung a implementat aceeași matrice de cameră foto cu trei senzori pe noul model, dar senzorii sunt actualizați. Senzorul vechi de 12 MP de pe modelele emblematice anterioare Galaxy S20/21 a făcut loc unui senzor de de 50 de megapixeli. Senzorul este cu 23% mai mare decât cel de pe Galaxy S21 pentru a lăsa să pătrundă mai multă lumină. Pixelii au un 1 micron, destul de mari. Iar tehnologia Adaptive Pixel reunește pixelii pentru a evidenția mai multe detalii. Aceste modificări stau la baza conceptului de „Nightography” – termenul de marketing Samsung pentru fotografii mai bune în lumină slabă și pe timp de noapte.
  4. Un display mai luminos. Îmbunătățirile nu se limitează doar la camerele telefoanelor. Samsung caută să obțină mai mult din afișajul de 6.1 inch al lui Galaxy S22, mai întâi prin îmbunătățirea ratei de reîmprospătare adaptive. Galaxy S21 de anul trecut ar putea scala între 48 Hz și 120 Hz, în funcție de activitatea de pe ecran. Îmbunătățirea S22 ajustează capătul inferior al intervalului la 10 Hz, ceea ce ar trebui să prelungească durata de viață a bateriei. Dar cea mai mare schimbare a ecranului Galaxy S22 are de-a face cu luminozitatea acestuia. Samsung promite o luminozitate maximă de 1.300 nits.
  5. Materiale de calitate mai bună. Au renunțat la policarbonatul elegant pe l-au folosit pentru Galaxy S21 în loc de sticlă, ca o modalitate de a reduce costurile pentru acel telefon. Pentru Galaxy S22, Samsung s-a întors la utilizarea unui spate din sticlă. Pur și simplu face ca noul telefon să se simtă în mână ca un dispozitiv mai premium, nu că ar fi fost ceva în neregulă cu S21. Și nu este orice sticlă, are Gorilla Glass Victus+ pe față și pe spate. Acest lucru adaugă un nivel suplimentar de protecție împotriva căderilor ocazionale.

Așa că, dacă sunteți în căutarea unui flagship mai compact, există multe variante. Dar un Galaxy S22 rămâne favorit în această cursă.