Samsung Galaxy Fold5 va aduce un nou tip de ecran pliabil, cu o îndoitură mai puțin vizibilă. Iar modelul din 2023 va avea camere foto mai performante, cu senzor principal de 108 megapixeli. Era una dintre chestiile care i se reproșau modelului de top, că nu are camere de flagship.

zvonuri Galaxy Fold5

Zvonuri despre Galaxy Fold5

De-a lungul a patru generații ale modelului său pliabil, Samsung a păstrat în mare parte același design pentru balama. Iar acest lucru a dus la o cută vizibilă pe afișajul interior. Acest lucru i-a deranjat pe mulți utilizatori. Dar cu Galaxy Z Fold 5, se pare că Samsung ar putea în sfârșit să facă progrese reale pe balama adoptând un stil nou.

Au existat două modele principale pentru pliabil până în prezent când vine vorba de balama. Designul Samsung pune ecranul și sticla sa ultra-subțire într-o curbă strânsă. Asta duce la ca afișajul interior să aibă o cută destul de adâncă și corpul telefonului să fie într-un unghi mic, lăsând cadrul ușor separat de cealaltă jumătate atunci când telefonul este închis. Samsung folosește același design de balamale pentru ambele modele Fold și Flip.

Dar, pe de altă parte, există un design mai inteligent, pe care l-au folosit alte mărci. De la Oppo la Motorola și alții, designul balamalei „picătură de apă” pentru smartphone-urile pliabile permite afișajului să se îndoaie puțin în spațiul balamalei, ceea ce duce la o rază mai mică și, la rândul său, la o cută mai mică. Este ceva foarte clar când comparăm telefoanele Samsung cu Oppo Find N.

Potrivit zvonerului Ice Universe, Samsung va trece la acel stil mai inteligent odată cu lansarea Galaxy Z Fold 5. Samsung se referă la design ca la o „balama halteră”. Nu este o surpriză, nu este prima dată când Samsung își actualizează designul.

Samsung va aduce probabil Galaxy Z Fold 5 pe piață în jurul lunii august a acestui an, dar ar putea fi pregătit chiar la final de iulie. Asta ținând cont de faptul că lansarea S23 a fost devansată pe 1 februarie.

Camere foto mai bune

Dacă putem crede blogul vietnamez The Pixel, telefonul va renunța la camera principală de 50 MP ]n favorarea senzorului de 108 megapixeli folosit la Galaxy S22 Ultra. Telefoanele pliabile sunt adesea criticate pentru că oferă o experiență foto mediocră, în ciuda prețului lor premium. O cameră foto de top poate ajuta Samsung să capteze publicul care evită telefoanele flexibile din cauza camerelor lor.

Zvonurile citate spun că senzorul principal va veni însoțit de o cameră telefoto de 64 MP cu zoom optic 2x și o cameră ultrawide de 12 MP. Adică dotări foto mai mult decât decente.

Raportul reiterează că dispozitivul va cântări 275 de grame, ceea ce l-ar face puțin mai greu decât Fold 4 de 263 de grame. Fold 5 va avea dimensiuni desfăcute de 158,5 x 128,5 x 6,5 mm, comparativ cu 155,1 x 130,1 mm x 130,1 mm ale lui Fold 4. Este puțin mai înalt și puțin mai îngust decât predecesorul său. În stare pliată, va măsura 158,5 x 67,5 x 14,5 – 16 mm. În schimb, Fold 4 are dimensiuni pliate de 155,1 x 67,1 x 14,2-15,8 mm.

Ecranul principal va măsura în continuare 7,6 inch și va avea o rezoluție de 2208×1768 pixeli. Vom afla mai multe pe parcursul primăverii. Este clar că și Samsung va confirma sau infirma diverse zvonuri. Să vedem dacă va rămâne cu procesor Snapdragon standard sau va folosi cel modificat de pe S23.