Aproape 99% din site-urile interesate de link exchange au o practica mostenita de acum 15 ani si care face mult rau site-urilor. Oamenii, ca sa nu puna link-uri pe prima pagina ca au citit ei ca asta iti scade PR, atunci fac o pagina /link-uri.html pe care arunca un milion de link-uri de la parteneri si alte site-uri, considerand ca acest gen de exchange este mai avantajos si mai bun. Din experienta mea amarata de numai 12 ani de Internet, va pot spune ca mi se pare o mare prostie, si am sa si argumentez.

Sa va spun eu ce se intampla aici – cea mai evidenta chestie este ca Google iti va considera pagina respecitva ca link farm sau eventual spam adaugat de un hacker sau altceva si va depuncta site-ul per-total. Partenerii vor refuza sa puna link spre home page daca tu nu ai acolo link – vor pune link tot spre pagina de parteneri si aia va fi pagina cu cel mai mare PR din tot site-ul.

Dar cel mai sigur este ca toate link-urile spre tine vor fi adaugate – nu pe index – ci tot pe pagini de genul ferma si iarasi depunctarea se va face simtita.

Dragomir (OLD)

Contul vechi (my old account).

Am fost ziarist timp de 15 ani, ultimii zece ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt blogger profesionist, în principal pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Pot fi contactat pe email [email protected]
NU SUNT SERVICE SAU MAGAZIN !