Aproape 99% din site-urile interesate de link exchange au o practica mostenita de acum 15 ani si care face mult rau site-urilor. Oamenii, ca sa nu puna link-uri pe prima pagina ca au citit ei ca asta iti scade PR, atunci fac o pagina /link-uri.html pe care arunca un milion de link-uri de la parteneri si alte site-uri, considerand ca acest gen de exchange este mai avantajos si mai bun. Din experienta mea amarata de numai 12 ani de Internet, va pot spune ca mi se pare o mare prostie, si am sa si argumentez.

Sa va spun eu ce se intampla aici – cea mai evidenta chestie este ca Google iti va considera pagina respecitva ca link farm sau eventual spam adaugat de un hacker sau altceva si va depuncta site-ul per-total. Partenerii vor refuza sa puna link spre home page daca tu nu ai acolo link – vor pune link tot spre pagina de parteneri si aia va fi pagina cu cel mai mare PR din tot site-ul.

Dar cel mai sigur este ca toate link-urile spre tine vor fi adaugate – nu pe index – ci tot pe pagini de genul ferma si iarasi depunctarea se va face simtita.