Ghiseul.ro s-a lansat azi la MCSI. Din păcate n-am ajuns la evenimentul de lansare (sorry Tudor, fără intenție).
Am citit detalii și nu e deloc ok. Deocamdată doar cei din Târgu Mureş şi sectoarele 2 şi 6 din Bucureşti. Mie mi se încarcă foooaaaarte greu pe RCS. Eh, www.ghiseul.ro va fi extins pe parcurs, prin 2012 va fi functional peste tot, zice Valerian Vreme. Pentru online, cea mai tare fază este că prin ghiseul.ro, pot fi cumpărate domenii .ro de la ICI.

Update: Proiectul MCSI a fost dezvoltat cu sprijinul Asociației Pentru Plăți Electronice din Romania (APERO) și este oferit în mod gratuit.

Ghiseul.ro

Denumit Sistemul naţional electronic de plată online a taxelor şi impozitelor utilizând cardul bancar (SNEP), www.ghiseul.ro este administrat şi operat de Centrul Naţional de Management pentru Societatea Informaţională (CNMSI), instituţie aflată în subordinea MCSI.

Pentru plata taxelor fiecare utilizator va primi user şi parolă de la administraţia locală.

Ghişeul virtual de plăti este un proiect recepţionat tehnic de la finalul anului 2005. La sfârşitul anului trecut, MCSI a transmis un comunicat de presă prin care anunţa că sistemul naţional electronic de plată on line a taxelor şi impozitelor era 100% funcţional, deşi site-ul ghiseul.ro nu funcţiona.

Update 2:

Vești bune

Există și vești bune:
– sistemul este gratuit, deci nu veți plăti din buzunar altceva.
– nu văd logo și TM al firmelor de software care lucreaza in mod traditional cu statul roman, deci poate că de data asta va funcționa ok.
– stai la coadă ultima oară atunci când iei parola.

Interesant de notat:
APERO = asociaţie profesională neguvernamentală ce are ca obiectiv promovarea plăţilor electronice, este constituită de către cele mai importante bănci, scheme internaţionale de carduri (MasterCard si Visa), procesatori și furnizori de tehnologie. Membrii APERO: Alpha Bank, BCR, BRD, Bancpost, Banca Transilvania, CEC Bank, Credit Europe Bank Romania, GarantiBank, ING, Romexterra Bank, Piraeus Bank , Millennium Bank, Unicredit Țiriac Bank și Raiffeisen Bank (observator) . APERO este singura organizație din Romînia care include în rândurile membrilor săi Visa și MasterCard.