asus

Ghiseul.ro – parțial color

Ghiseul.ro s-a lansat azi la MCSI. Din păcate n-am ajuns la evenimentul de lansare (sorry Tudor, fără intenție).
Am citit detalii și nu e deloc ok. Deocamdată doar cei din Târgu Mureş şi sectoarele 2 şi 6 din Bucureşti. Mie mi se încarcă foooaaaarte greu pe RCS. Eh, www.ghiseul.ro va fi extins pe parcurs, prin 2012 va fi functional peste tot, zice Valerian Vreme. Pentru online, cea mai tare fază este că prin ghiseul.ro, pot fi cumpărate domenii .ro de la ICI.

Update: Proiectul MCSI a fost dezvoltat cu sprijinul Asociației Pentru Plăți Electronice din Romania (APERO) și este oferit în mod gratuit.

Ghiseul.ro

Denumit Sistemul naţional electronic de plată online a taxelor şi impozitelor utilizând cardul bancar (SNEP), www.ghiseul.ro este administrat şi operat de Centrul Naţional de Management pentru Societatea Informaţională (CNMSI), instituţie aflată în subordinea MCSI.

(!) Oferta speciala pentru telefoanele Huawei din oferta eMAG ->>

Pentru plata taxelor fiecare utilizator va primi user şi parolă de la administraţia locală.

Ghişeul virtual de plăti este un proiect recepţionat tehnic de la finalul anului 2005. La sfârşitul anului trecut, MCSI a transmis un comunicat de presă prin care anunţa că sistemul naţional electronic de plată on line a taxelor şi impozitelor era 100% funcţional, deşi site-ul ghiseul.ro nu funcţiona.

Update 2:

Vești bune

Există și vești bune:
– sistemul este gratuit, deci nu veți plăti din buzunar altceva.
– nu văd logo și TM al firmelor de software care lucreaza in mod traditional cu statul roman, deci poate că de data asta va funcționa ok.
– stai la coadă ultima oară atunci când iei parola.

Interesant de notat:
APERO = asociaţie profesională neguvernamentală ce are ca obiectiv promovarea plăţilor electronice, este constituită de către cele mai importante bănci, scheme internaţionale de carduri (MasterCard si Visa), procesatori și furnizori de tehnologie. Membrii APERO: Alpha Bank, BCR, BRD, Bancpost, Banca Transilvania, CEC Bank, Credit Europe Bank Romania, GarantiBank, ING, Romexterra Bank, Piraeus Bank , Millennium Bank, Unicredit Țiriac Bank și Raiffeisen Bank (observator) . APERO este singura organizație din Romînia care include în rândurile membrilor săi Visa și MasterCard.


5 comentarii
 1. 1
  Dina says:

  Laudabila initiativa (trecand peste disponibilitatea restransa intr-o prima faza si peste faptul ca site-ul nu se incarca, momentan…). Ceea ce nu-mi place deloc este faptul ca pentru a putea folosi platforma, ai nevoie de user si parola de la administratia locala. De aici eu inteleg ca trebuie sa ma deplasez oricum pana acolo sa-mi iau datele de acces. Atunci unde mai este plusul de confort, rapiditate, etc., daca tot ma pui pe drumuri?
   
   

 2. 2

  Păi și tanti alea încărcate cu aur de la ghișeul real ce să mai facă? Ar trebui să le dea afară și nu e frumos. Așa le mută la coada cu parole.

 3. 3

  un certificat ssl  nu si-au luat si ei ?

 4. 4

  E scump Mihai, nici eu n-am luat  🙂

 5. 5
  eLectorul says:

  @Diana Se vehiculează ideea că vor fi trimise prin poștă tuturor plătitorilor de taxe și impozite la un moment dat, însă nu se știe când se va întâmpla asta.

Spune-ti parerea!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *