Grupul Hikvision a furnizat un sistem avansat de monitorizare a temperaturii angajaților Grupului Dacia Renault în cadrul unui proiect dezvoltat de partenerul său Eutron Invest Romania.

Soluția Hikvision a fost implementată la uzina Dacia Mioveni, la Centrul Tehnic Renault Titu și la sediul Renault Bucharest Business Connected. Printre alte proiecte publice desfășurate anterior de Hikvision în România se numără și donația către Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu” a unor camere de detectare a temperaturii persoanelor.

Camerele termografice instalate la Dacia – Renault au o acuratețe remarcabilă în măsurarea temperaturii umane, iar scala de detectare a temperaturii este situată între 30°C – 45°C. În total, la Uzinele Dacia Mioveni, la Centrul Tehnic Renault Titu și la sediul Renault Bucharest Business Connected, Eutron Invest România a instalat 156 de echipamente Hikvision, camere termografice portabile și fixe, precum și video recordere de rețea.

Cine este Hikvision

Grupul Hikvision a fost înființat în 2001 în Hangzhou – China. Activează în 155 de țări, prin intermediul a 2400 de parteneri. Topul Forbes al celor mai performante 2000 de companii din lume situează Hikvision pe locul 800. Devenit în timp cel mai important furnizor mondial de produse și soluții performante de supraveghere video, grupul are peste 34.000 de angajați, dintre care peste 16.000 sunt ingineri de cercetare și dezvoltare. De altfel, compania investește 7 – 8% din veniturile sale anuale în cercetare și dezvoltare.

În 2019, Hikvision a generat un venit total de 1,77 miliarde euro, înregistrând o creștere anuală (YoY) de 15,69%, iar profiturile nete atribuite acționarilor companiei au fost de 382 milioane euro, ceea ce reflectă o creștere a YoY de 9,36%. Hikvision inovează în tehnologiile de bază de codare audio și video, procesarea imaginilor video și stocarea datelor aferente, precum și în domenii orientate spre viitor, cum sunt cloud computing, big data și deep learning.

În ultimii ani, Hikvision s-a extins și pe piețe verticale: securitatea publică, transporturile, educația, asistența medicală, energie, precum și în domeniul clădirilor inteligente. Totodată, pe lângă industria de supraveghere video, Hikvision își consolidează prezența în domenii ca dispozitive inteligente pentru uz casnic, automatizări industriale și electronice pentru automobile – toate bazate pe tehnologia video-inteligenței.

Echipamentele și tehnologiile de scanare a temperaturii marca Hikvision sunt instalate în lumea întreagă, în aeroporturi, clădiri de birouri, uzine, stații de metrou, gări, școli și în alte locuri publice cu trafic intens etc.
Au o serie de avantaje competitive cu care s-au impus pe piața mondială:
– Măsurarea temperaturii se face fără contact fizic, ceea ce e esențial pentru evitarea contaminărilor
– Timp scurt (o secundă) de detectare a temperaturii la suprafața pielii unei persoane
– Detectarea temperaturii mai multor persoane, simultan, în locurile aglomerate
– Alarmare instantanee a personalului de securitate în cazul unor persoane cu febră
– Integrarea modulelor de Inteligență Artificială reduce la minim alarmele false generate de alte surse de căldură

Camerele termografice au fost integrate într-o rețea cu echipamente de tip Network Video Recorder (Cod: 8-ch 1U 4K NVR), fiecare cu 8 canale video IP, cu live view, înregistrare și redare, inclusiv la rezoluție 4K. Video recorderul Hikvision vine și cu funcții suplimentare, de genul numărarea oamenilor și poate integra și modele de camere deja existente la beneficiar.