HP Spectre Fold este primul lor laptop pliabil. A fost lansat la mai bine de un an după un model similar Asus. Are și un preț de vânzare de circa 5.000 de dolari, la noi o să ajungă probabil la 6000 de euro, dacă ne uităm cum diferă prețul gadgeturilor față de cel din SUA.

Hp Spectre Fold

Cum este HP Spectre Fold

HP intră pe piața PC-urilor pliabile cu un dispozitiv, mai degrabă de tip tabletă pliabilă, cu diagonala de 17 inch. Poate fi folosit în diferite moduri datorită afișajului pliabil. Are un panou OLED, cu un raport de aspect 4:3 și rezoluție 2560×1920. Ecranul poate fi pliat pentru a face două ecrane de 12,3 inch și poate fi folosit în câteva moduri diferite datorită suportului încorporat și tastaturii Bluetooth incluse.

Tastatura poate fi folosită fără fir, astfel încât să puteți folosi ecranul complet de 17 inch extins. Puteți să pliați laptopul și să fixați tastatura în jumătatea de jos pentru a o folosi ca un laptop mai tradițional, dar mai compact. De asemenea, puteți așeza tastatura mai jos pe ecranul de jos, eliberând spațiu pentru mai multe aplicații pe ecranul de jos. Sau puteți utiliza tastatura separat chiar și cu laptopul parțial pliat. Desigur, puteți utiliza dispozitivul și ca o tabletă uriașă de 17 inch.

HP Spectre Fold este unul dintre cele mai subțiri dispozitive de acest gen. Măsoară doar 8,5 mm în grosime când este extins. Are 1,35 kg, deci este foarte portabil având în vedere dimensiunea sa. În ciuda acestui fapt, HP încă a integrat și câteva specificații impresionante aici. Bateria este uriașă, de 93 Wh, ceva folosit de obicei doar pe laptopurile de jocuri.

HP include, de asemenea, camera web de 5 megapixeli cu suport Windows Hello. Are și un obturator de confidențialitate, plus integrează HP Presence 2.0 pentru a vă îmbunătăți apelurile video. Există, de asemenea, un sistem cu patru difuzoare, iar tableta include chiar și un stilou care se încarcă atunci când este atașat magnetic pe partea laterală a computerului.

Un potențial dezavantaj al acestui laptop este că vine cu un Intel Core i7-1250U de a 12-a generație. Acesta este un procesor de ultimă generație cu un design de consum redus, ceea ce înseamnă că nu veți obține performanțe la egalitate cu alte laptop-uri high-end. În rest, laptopul vine cu 16 GB de RAM și un SSD de până la 1 TB. De asemenea, lipsesc unele porturi, dar obțineți două conexiuni Thunderbolt 4 care ar trebui să vă ofere câteva opțiuni de extindere dacă aveți nevoie de ele.