În ciuda restricțiilor impuse de americani, Huawei a depășit deja vânzări de 200 de milioane de smartphone-uri în 2019, cu 64 de zile mai devreme decât anul trecut.

Raportul bun calitate / preț și atenția la detalii tehnice au făcut ca vânzările de terminale Huawei să crească la nivel global. Tocmai am citit azi că oficialii Huawei cred că restricțiile SUA nu se vor opri prea curând. Zvonurile spun că anul viitor, Huawei P40 va aduce sistem de operare dual, Harmony OS dezvoltat de ei și Android Open Source, tot fără servicii Google. Între timp, online continuă să circule diverse soluții pentru a aduce aplicațiile Google pe Mate 30. Cele mai multe nu merg.

ads

Oficialii companiei chineze spun că se așteptau la pierderi între 20 și 30 de miliarde de dolari din cauza interdicției impuse de Trump. În realitate, pierderile nu au fost peste 10 miliarde, spune CEO-ul Huawei, Ren Zhengfei. Huawei spune că fără interdicția legată de Android ar fi devenit numărul unu în Europa și ar fi început să se apropie și mai mult de liderul industriei, Samsung.

În 2019 au fost lansate câteva dispozitive care sunt în continuare foarte căutate, inclusiv seria Huawei P30. Modelul de top, P30 Pro este considerat modelul cu cea mai bună cameră foto disponibilă în prezent. A luat premii de la European Image and Sound Association (EISA), al doilea an consecutiv în care Huawei revendică premiul la această categorie.

Mate 30 Pro ar fi fost cel mai bun smartphone în 2019 dacă nu ar fi existat aceste restricții. Dotat noul procesor vârf de gamă Kirin 990 5G SoC, cameră foto cvadruplă cu tehnologie SuperSensing pentru filmare și design circular futurist, lider al clasamentului DxOMark, Huawei Mate 30 Pro a fost lăudat de toți cei care l-au testat.

Sărbătorind acest pas important, Huawei a prezentat ediția Huawei Mate 30 Pro 5G. Versiunea limitată va veni cu stocare 8 GB RAM + 512 GB și va fi disponibilă în variantele din piele ecologică Green Forest și Orange. Modelul va fi disponibil deocamdată pentru comandă pe piața chineză.