Huawei GPU Turbo este o tehnologie nouă de procesare grafică, dezvoltată de inginerii companiei chineze de la zero, menită să reorganizeze capacitatea smartphone-urilor de a procesa aplicații cu solicitări intense din punct de vedere grafic, așa cum sunt jocurile. Abordarea Huawei, de a restructura modul în care grafica este procesată la nivel de sistem este o metodă nouă, reprezentând angajamentul companiei de a inova și de a permite o utilizare îndelungată a dispozitivelor din portofoliu, mult timp după lansarea lor pe piață.

Huawei GPU Turbo

Pentru realizarea tehnologiei GPU Turbo, inginerii Huawei au avut ca sursă de inspirație design-ul unui turbocompresor integrat într-o mașină, care utilizează un cilindru pentru a alimenta motorul de combustie cu aer suplimentar, sporind astfel puterea mașinii fără costuri în plus. Același concept a fost aplicat și în cazul tehnologiei GPU Turbo, denumire care provine de la turbocompresoarele automobilelor. Performanța grafică devine un element-cheie al dispozitivelor mobile, fiind vitală în cazul unei game largi de aplicații, în special când vine vorba de jocuri, a declarat Ryan Lui, responsabil în cadrul Huawei Consumer Business Group. Jocurile pe dispozitivele mobile trebuie rulate pe o platformă care necesită de cele mai multe ori inovații, utilizatorii dorindu-și jocuri mai complexe, mai frumoase și mai exigente din punct de vedere grafic. GPU Turbo este capabil să genereze experiențe de gaming de ultimă generație, valorificând totodată potențialul și altor aplicații, precum Realitatea Augmentată și Realitatea Virtuală, eficiente din punct de vedere energetic, necesare pentru cumpărături, învățare și distracție, a completat acesta.

Industria se confruntă cu o provocare prin care unitățile de procesare video nu sunt capabile să țină pasul cu aplicațiile care solicită o utilizare mai intensă din punct de vedere grafic, cum ar fi jocurile sau Realitatea Virtuală. Fiind disponibilă în urma unei actualizări a EMUI pe o gamă largă de dispozitive Huawei, tehnologia GPU Turbo este capabilă să accelereze performanțele prin optimizarea utilizării de către sistem a resurselor software și hardware.

ads

Huawei GPU Turbo va ridica ștacheta performanței unităților de procesare video în rândul smartphone-urilor Huawei, începând cu luna August a acestui an, iar actualizarea va fi disponbilă începând cu modelele Huawei Mate 10 și modelele seriei P20. Cu GPU Turbo instalat, performanța de procesare grafică este îmbunătățită cu până la 60%, în timp ce consumul total de energie a SoC (system on a chip) scade cu aproximativ 30%. Acest lucru este esențial, ținând cont că acțiunile solicitante din punct de vedere grafic consumă cel mai mult bateria telefonului. Acest update exemplifică modul în care Huawei abordează prin inovație nevoile importante ale consumatorilor săi, iar importanța acestei tehnologii va fi resimțită pe o scară largă atunci când utilizatorii vor juca jocuri solicitante din punct de vedere grafic.

Lansarea GPU Turbo vine într-un moment critic, mai ales că utilizarea jocurilor direct de pe telefon se află în plină ascensiune la nivel global. În 2017, cheltuielile pentru jocurile instalate pe dispozitivele mobile au fost de două ori mai mari decât cele pentru calculatoare și aproape de patru ori mai mari decât cele pentru consolele tradiționale de jocuri, potrivit IDC1. La nivel global, segmentul jocurilor pentru mobil însumează 46,1 miliarde de dolari, cuprinzând 42% din totalul pieței de jocuri în valoare de 108,9 miliarde de dolari, valori înregistrate în anul 2017, potrivit datelor Newzoo2, o agenție de cercetare specializată în industria jocurilor, a telefoanelor mobile și a eSports. Cifrele pentru jocurile dedicate dispozitivelor inteligente arată o creștere cu 19% comparativ cu anul precedent.

În afara jocurilor pentru mobil, GPU Turbo va oferi o experiență EMUI optimizată pentru dispozitivele Huawei. Creșterea performanței va aduce beneficii și tehnologiilor în curs de dezvoltare precum Realitatea Augmentată și Realitatea Virtuală, va oferi mai multe oportunități, inclusiv pentru învățatul online, shopping-ul online, telemedicina și multe altele. De exemplu, prin intermediul Realității Augmentate și al Realității Virtuale, utilizatorii pot face un tur al unei locații cu ajutorul device-ului din dotare, oferindu-le senzația că se află chiar în locația respectivă. GPU Turbo oferă o mână de ajutor componentei hardware, care se asigură că aplicațiile grafice funcționează fără cusur.

Huawei va trimite actualizări în mod constant, iar tehnologia GPU Turbo va fi disponibilă pentru prima dată începând cu luna august pentru modelele Huawei Mate 10, Huawei Mate 10 Pro, Huawei Mate 10 Porsche Design, Huawei Mate RS Porsche Design, Huawei P20 Pro și Huawei P20.