Huawei Nova Y61 a fost lansat astăzi oficial. Este printre cele mai ieftine modele din seria Y. Dotat destul de slăbuț la toate capitolele, telefonul are un preț oficial de la 899 lei. Huawei nu a confirmat oficial nici măcar tipul de procesor folosit. O singură cameră este utilizabilă, dar în mod sigur nu este un senzor de dimensiuni mari. Cei 50 de megapixeli sunt inutili dacă senzorul este foarte mic.

Detalii tehnice Huawei Nova Y61

Ecran: IPS LCD, 6.52 inch, 1600×720 pixel, 269 ppi
Procesor: octa-core fără nume
GPU: nedenumit
Memorie: 4/6 GB RAM
Stocare: 64 GB
Camere foto: 50, 2 și 2 megapixeli
Selfie: 5 megapixeli
Dimensiuni: 164.3 x 75.8 x 8.9 mm
Greutate: 188 gr
Baterie: 5000 mAh + 22.5 W
OS: Android AOSP, EMUI 12, no Google
Tehnologii: Wi-Fi, Bluetooth, GPS, USB Type-C 2.0
Preț: 899 lei la lansarea oficială

Dă nota ta înainte de a merge mai departe:

Acordă nota ta:
[Total: 7 Media: 3]

Despre Huawei Nova Y61

Huawei nu detaliază deloc procesorul acestui model. Este păcat, iar acest lucru nu poate decât să indice că este un model slab sau vechi. După unele site-uri, ar fi trebuit să fie Snapdragon 680, dar acest lucru ar fi fost cu siguranță menționat. Comunicatul oficial și site-ul Huawei menționează doar octa-core.

Camera de 50 de megapixeli nu este triplă. Un senzor este ok, iar ceilalți doi sunt module inutile de 2 megapixeli. Cea macro, în condiții de lumină și stabilizare (cu suport special) ar putea genera imagini ok. Senzorul de adâncime de câmp a fost demonstrat ca fiind inutil. Oricum, senzorii de 2 megapixeli sunt mici, nu au autofocus sau alte tehnologii. Practic, nu poți face nimic cu ei.

O veste bună ar fi că are câteva din modurile foto Huawei. De exemplu, modul Super Night Shot, care vă ajută să surprindeți peisaje nocturne superbe fără trepied. Super Night Shot folosește un algoritm de reducere a zgomotului multi-frame, care poate suprima mai bine punctele luminoase. În plus, Super Night Shot funcționează cu declanșare de până la 6s, ceea ce permite o expunere mai lungă. Oferă, de asemenea, funcția AI Snapshot, care detectează inteligent mișcarea prin intermediul algoritmului Huawei de detectare a scenei. Obturatorul de tip “point-and-shoot” al camerei foto își ajustează în mod adaptiv viteza și îngheață automat momentul mișcării. Acest lucru vă va scuti de grija de a învăța tehnici noi pentru astfel de fotografii. Fie că vă fotografiați animalele de companie în mișcare, sporturi sau copii în alergare, puteți acum să înghețați acel moment în timp și să capturați ușor o amintire prețioasă.

De asemenea, camera din spate este prevăzută cu o funcție Slow Motion, care poate fi utilizată în mod creativ. Are funcția Master AI, capabilă să identifice în mod inteligent obiecte și scene specifice, să optimizeze culoarea și luminozitatea și să ofere fotografii mai bune bazate pe subiecte precum portrete, mâncare, răsărit/apus de soare, zăpadă etc.

Design și realizare

Huawei Nova Y61 este un smartphone subțire care are o dimensiune portabilă, pentru utilizarea zilnică. Utilizatorii își pot debloca telefonul cu ajutorul unui buton de pornire sigur, dar convenabil, activat cu ajutorul amprentei digitale. Deși de dimensiuni reduse, butonul de alimentare montat lateral poate detecta cu precizie amprenta și debloca telefonul printr-o simplă atingere și apăsare.

Huawei Nova Y61 vine cu un ecran de 6.52 inch, cu o rezoluție de 1600 x 720p cu HD+. Modelul Huawei Nova Y61 e disponibil în trei culori noi. Midnight Black este inspirat de un cer de noapte liniștit și plin de stele. Sapphire Blue amintește de piatra prețioasă. Mint Green este un verde deschis, pastelat, inspirat de culorile naturii.

Huawei Nova Y61 are o baterie de 5000mAh. Huawei SuperCharge de 22,5W asigură o încărcare mai rapidă. Prin intermediul algoritmului încorporat, asistentul AI poate detecta în mod inteligent capacitatea bateriei, poate identifica starea bateriei și poate trimite consumatorilor memento-uri privind nivelul acesteia.

Utilizatorii pot activa Modul Simplu pentru a obține fonturi și pictograme mai mari și un volum sonor mai ridicat. Această caracteristică îi va ajuta pe utilizatorii de vârstă mai înaintată care încearcă să țină pasul cu tehnologia modernă și care doresc o experiență de utilizare mai simplificată. De asemenea, activarea Service Widgets îi poate ajuta pe consumatori să configureze diverse widgeturi și pagini diferite în funcție de diferite stiluri de viață și nevoi, adaptând experiența smartphone-ului pentru o utilizare mai ușoară și mai eficientă.

Până pe 7 decembrie, Huawei a pregătit și o campanie pentru noul Nova Y61. Toți cei care achiziționează acest nou model de telefon inteligent și se abonează la newsletter vor primi un cupon în valoare de 50 de lei, pentru noul produs. Au posibilitatea plății produsului în 3 sau 6 rate fără dobândă. De asemenea, oricine va cumpăra noul Nova Y61 de pe magazinul online Huawei Store va fi înscris automat la tragerea la sorți pentru o pereche de căști FreeBuds Lipstick.

Huawei Nova Y61 va ajunge în magazine la prețul recomandat de 899 lei.