Huawei a vândut anul trecut 240 de milioane de telefoane mobile și rămâne pe locul doi, departe de Apple. În România au vândut anul trecut 1 milion de terminale, fiind pe locul al doilea pe piața locală. La început de an, vânzările de telefoane au scăzut cu 5%, dar Huawei a crescut cu aproximativ 10%. Lansează astăzi noi telefoane ieftine, disponibile de mâine.

Vânzările Huawei P40 Lite au crescut cu 56% comparat cu vânzările înregistrate de P30 Lite anul trecut. Au depășit 1.300 de unități vândute în primele trei săptămâni după ce a ajuns în magazine. Iar Huawei P30 Lite a avut cele mai bune vânzări la începutul anului acesta, peste 60.000 de unități. Cel mai popular produs a fost P40 Pro, care a fost prezent în știri în mod continuu. Din App Gallery, cea mai populară aplicație este Tik Tok. Cifrele sunt pentru primele trei luni, ianuarie-martie 2020.

Huawei Y6P 2020 este lansat oficial de astăzi în România. Este un telefon entry-level, dar destul de bine dotat pentru tineri. Are cameră triplă pe spate. Senzor de amprentă rotund, ecran mare, baterie de mari dimensiuni (5.000 mAh). Are ecran de 6.3 inch LCD IPS cu rezoluție HD+. Camera are senzor de 13 megapixeli, 5 megapixeli ultra-wide și un senzor de adâncime de câmp de 2 megapixeli. Camera selfie este de 8 megapixeli. Procesorul este Helio P22 , 4GB de RAM și 64GB de stocare, la preț de 599 lei. Perioada de precomenzi începe mâine. După promoții prețul crește la 799 lei.

Huawei Y5P 2020 este și el lansat astăzi oficial. Este mai compact și mai ieftin decât Y6P, dar mai slab dotat. Ecranul este 5.45 inch, același procesor, dar are baterie 3.000 mAh. Vine cu 2GB de RAM și 32GB de stocare internă. Camera foto de pe spate este de 8 megapixeli, iar cea frontală este de 5 megapixeli. Prețul de la precomandă este 399 lei. După perioada de reduceri va costa 599 lei.

Huawei MatePad T8 este o nouă tabletă Android lansată acum. Ecranul este de 8 inch și are margini subțiri. Este ușoară și compactă, fiind destinată tinerilor, copiiilor pentru educație și jocuri. Are un procesor octa-core cu frecvențe de 2.0GHz, bateria este de 5.100 mAh, are un mod special pentru copii, unde părinții pot controla activitatea și pot instala aplicații dedicate copiilor. Va veni în România aproape de finalul lunii și va fi în magazine în iunie.

Huawei AppGallery: au ajuns la 500 de milioane de utilizatori la nivel global. Lucrează cu peste 1,3 milion de dezvoltatori software din toată lumea. În România sunt 11.5 milioane de utilizatori Huawei. 3.8 milioane de utilizatori activi de telefoane Huawei și Honor, 1.5 milioane de conturi Huawei ID și 1.3 milioane de utilizatori AppGallery. S-au publicat 450 de aplicații noi din România. Peste 100 de dezvoltatori noi s-au alăturat ecosistemului Huawei. Top 10 aplicații în România după descărcări include Cinemagia, ȘtirileProTV, BT Pay, Pago, BCR, Bitdefender sau MyOrange. Plus site-uri de anunțuri precum Olx sau LaJumate. Dintre aplicațiile internaționale, românii au preferat TikTok, Aliexpress. La 1 aprilie, numărul de utilizatori AppGallery s-a dublat comparat cu începutul acestui an.

Huawei a investit anul trecut 17.4 miliarde de dolari în Cercetare și Dezvoltare, locul cinci la nivel global. Aproximativ 15% din veniturile companiei sunt investite pentru a dezvolta hardware și software noi.

huawei