Huawei Pura 70 Ultra, cel mai nou flagship al companiei, a obținut 163 de puncte în testele DXOMark. Devine astfel noul lider în domeniul fotografiei, depășind de departe Honor Magic 6 Pro.

huawei pura 70 ultra

Specificații cheie ale camerei:

  • principal: Senzor de 50MP 1″, obiectiv cu deschidere f/1.6-4.0, DualPD AF, OIS de schimbare a senzorului
  • ultra-wide: 40MP, obiectiv cu deschidere f/2.2, QuadPD AF
  • telefoto: 50MP, obiectiv cu deschidere f/2.1, QuadPD AF, OIS
  • selfie: 13 MP, f/2.4, (ultrawide), AF

Ce spune DXOMark despre Huawei Pura 70 Ultra

Huawei Pura 70 Ultra oferă “performanțe remarcabile în toate domeniile în testele camerei DXOMARK” și atinge prima poziție în majoritatea sub-scorurilor Foto, precum și în Bokeh și Zoom.

Camera prezintă o mare capacitate de a echilibra păstrarea detaliilor și reducerea zgomotului și oferă o expunere precisă, o gamă dinamică largă și culori plăcute. Diafragma variabilă ajută la asigurarea unei adâncimi de câmp optimă și a unei clarități bune pentru toți subiecții în fotografii de grup, în timp ce răspunsul rapid al obturatorului permite mișcarea înghețată și surprinderea momentului decisiv.

Spre deosebire de flagship-ul precedent al Huawei, Huawei Mate 60 Pro+, Huawei Pura 70 Ultra a fost testat în modul foto HDR. Gama dinamică mai largă în acest mod a dus la un contrast și o redare a culorilor semnificativ mai bune. Cu toate acestea, Pura 70 Ultra folosește un format proprietar Huawei HDR care poate fi vizualizat doar pe unele dintre cele mai recente telefoane și tablete Huawei. Nu este compatibil pe scară largă cu alte dispozitive Android sau chiar cu unele dintre modelele Huawei, inclusiv cu laptopuri. Am convertit imaginile în formatul de fișier imagine AVIF pentru a permite vizualizarea în afara ecosistemului Huawei pentru evaluarea perceptivă.

Performanța video este în general la egalitate cu Mate 60 Pro+. Dar Pura 70 Ultra nu se apropie de cele mai bune dispozitive video, Apple iPhone 15 Pro Max sau Oppo Find X7 Ultra, în cele mai provocatoare scene de testare cu lumină scăzută.

Pura 70 Ultra a fost cel mai bun dispozitiv testat până în prezent pentru captură în condiții de lumină scăzută. În condiții slabe, camera a oferit o gamă dinamică largă, surprinzând detalii bune atât în zonele de iluminare, cât și în zonele de umbră ale cadrului. Zgomotul din imagine a fost în general bine controlat, iar imaginile au arătat niveluri ridicate de detalii. Cu toate acestea, redarea texturii nenaturale ar putea fi vizibilă în unele scene de noapte.

Seria Huawei Pura 70 este disponibilă la precomandă în România.